Vriendenboekje
Projecten

Lang leve de blog(ger): een nostalgisch Vriendenboekje

Toen ik even oud was als de dochter nu, was het vriendenboekje een echte hype. En ook nu gaan deze ook nog vlot de ronde. De dochter komt er regelmatig met eentje thuis en zelf heeft ze enkele exemplaren om te laten invullen. Bij Evi, die mee de Blogboost Najaarschallenge organiseerde, vond ik dit leuk concept. Het doet me dan ook wat nostalgisch terugdenken aan mijn kindertijd.

Het vriendenboekje

Mijn naam: Jeroen Herrie
Mijn blog: www.herrie.be en www.ouderblog.be
Ik ben geboren op: 13 december 1980
Zo oud ben ik nu: 40 jaar
Maar eigenlijk voel ik me: een jonge dertiger maar soms ook een gepensioneerde zestiger

Dit wil(de) ik later worden:

Webdesigner of boekhouder. En raad eens? Ik ben het geen van de twee geworden. Al kan ik met het bloggen toch dat beetje webdesign afvinken.

Gelukkig/helaas doe ik nu dit

Iets in de bewaking, wat eigenlijk ook een leuke job is.

Dit kan ik heel erg goed

Grappig zijn en de dingen relativeren.

Hier ben ik waardeloos in

Plannen, en dan vooral de huishoudelijke taakjes. (zie mijn levensmotto)

Ik heb er spijt van dat ik nooit

Echt van mijn studentenleven heb genoten. Het was misschien maar één jaar op de hogeschool, maar het was fijn. Daar heb ik an sich geen spijt van. Wel van het feit dat ik misschien niet direct de juiste richting voor mij had, en het daarom te snel heb opgegeven.

Deze superkracht zou ik willen bezitten

De tijd terugdraaien om enkele dingen recht te zetten in mijn leven.

Nutteloos talentje van mij

Talent? Ik? 

Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit

Rustig opstaan, verse croissants op tafel met koffie en fruitsap. Muziekje op de achtergrond. Daarna met een relaxzeteltje op het terras. Boekje, drankje, hapje erbij en genieten van een zonnige dag met zo’n 20 graden buiten. Om dan ‘s avonds te genieten van een bestelde pizza met een glaasje wijn.

Deze historische gebeurtenis had ik live willen meemaken

De uitvinding van de telefoon, het internet maar ook die van de gloeilamp. Historische momenten die onze huidige samenleving wel hebben veranderd.

Dit is het beste dat me ooit is overkomen

Er zijn wel enkele dingen die ‘het beste’ zijn wat me is overkomen zoals Papa worden bijvoorbeeld. Met enkele jaren daarvoor, het leren kennen van de huidige vriendin, in een toch iets of wat moeilijkere periode op privévlak.

Deze acteur/actrice mag mijn rol spelen in mijn eigen verfilmde biografie

Axel Daeseleire of Tom Waes

Mijn levensmotto

‘Carpe Diem’ oftewel, voor de mensen die het Latijn niet zo begrijpen, ‘Pluk de dag’. Maar ook ‘relax take it easy’. Genieten van het geen je hebt en krijgt, maar ook je niet overhaasten.

Lijkt misschien raar in deze tijden van ‘Push-Push-Push’, maar ik heb geleerd van mezelf, dat je druk maken om iets snel te doen, je gaat wreken. Niet enkel mentaal, maar ook geestelijk. En die verwittiging heb ik in het begin van de Covid-19 crisis eens echt ondervonden.

Q: Hadden jullie in de lagere school ook een vriendenboekje dat rondging? En/of hebben jullie kindjes dat?


Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het laatste thema (Lang leve de blog(ger)) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.
Uitgelichte afbeelding: Hannah Rodrigo op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 maart 2021 11:51

Leuk vriendenboekje! 🙂 Benieuwd waar jij woont in het Waasland, ik woon in Temse! 🙂