Kia Rio
De wijde wereld in Mobility

Kia Rio: aangenaam rijgedrag met een vleugje pit

Na de de vorige vervangwagen op het werk, was het deze keer tijd voor weer iets kleiner. Van VAB ontvingen we de tweede kleinste uit van het Zuid-Koreaanse merk Kia nl. de Rio. Zelf heb ik er twee dagen mee rond gereden, dus tijd voor een korte review.

Kia Rio

De Kia Rio is eigenlijk het nichtje/neefje van de Hyundai i20. Van deze i20 rijd ik zelf al jaren met de grote broer i30 CW rond. Ik was dus heel benieuwd naar het rijgedrag van deze stadswagen.

De Rio is een echte stadswagen, dat merk je direct aan de afmetingen. Niet alleen aan de buitenzijde, maar ook aan de binnenzijde. Ook qua instap is het even wennen. Deze wagen is toch wel lager dan de i30 CW van mij. Mits ik redelijk groot ben moest de bestuurderszetel ook een stuk naar achter, waardoor er voor een eventuele passagier achteraan bijna geen plaats meer was. Dit mede doordat het toch een redelijke koffer heeft voor een stadswagen.

Rijgedrag

Omdat het een kleinere wagen is, is het parkeren en draaien alvast geen probleem. Ook het algemeen rijgedrag van deze stadswagen is meer dan behoorlijk. De wagen die wij hadden ontvangen op het werk had een 1.2 benzine motor. Deze trok vlot op en de koppel zat zeer goed. Ook het verbruik viel enorm mee. Het omgevingsgeluid werd bovendien ook goed gedempt. Met technologie zoals o.a. Lane Keeping Assist is deze wagen voorzien van heel wat veiligheidstechnieken. Bovendien is het zicht door spiegels en ramen ook zeer degelijk.

Entertainment

De Kia Rio heeft een duidelijk 7 inch infotainment scherm. Naast een FM/DAB radio, bevat deze ook nog navigatie, Bluetooth ondersteuning, … Over het algemeen is de geluidsinstallatie bij gebruik van radio of navigatie heel goed qua volume en geluidskwaliteit. Bij het gebruik van muziekondersteuning via Bluetooth valt het volume en de geluidskwaliteit wat tegen. Daarin blinkt, van de geteste auto’s, momenteel toch Ford uit.

Mijn oordeel

De Kia Rio is een leuke stadswagen. Hij rijdt vlot, heeft een degelijk groot koffer en ziet er niet onaardig uit. Ook de stoelen zitten comfortabel en bieden voldoende steun. Over het algemeen is de geluidskwaliteit van het entertainmentsysteem meer dan behoorlijk. Persoonlijk zou ik hem momenteel niet echt kopen, wegens de krappe plaatsen achteraan. Maar voor iemand alleen, met twee of een iets ouder koppel lijkt me dit een redelijk perfecte wagen.

De Kia Rio kan je bij je autodealer al vinden vanaf € 16.240 voor de Easy. Ook bij dit model krijg je standaard 7 jaar garantie.


Uitgelichte afbeelding: Kia

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties