Hangbrug in Puyenbroeck
De wijde wereld in

Een ontspannend middagje in Provinciaal domein Puyenbroeck

Een bezoek aan het provinciale domein Puyenbroeck stond al lang op ons to-do-lijstje. Toch raakten we er precies nooit om de één of andere reden. En door de Corona-crisis was er zelfs een periode dat je er moest rondlopen met een mondmasker ondanks dat je voldoende afstand kon houden op de meeste plaatsen. Dat zagen we nu ook weer niet zitten. Dus werd het weer uitgesteld en vergeten. Maar afgelopen zomervakantie werd het plan terug opgerakeld en vertrokken we richting Wachtebeke.

Nadat we een parkeerplekje vonden op één van de twee ruime parkings wandelden we richting het domein. Omdat er nog steeds zoiets rondzweefde als Corona, had je voor sommige attracties in Puyenbroeck een reservatie nodig. De dochter wil al lang nog eens minigolven en dus stond dat op de planning. De minigolf ligt vlakbij de ingang van het domein in de buurt van verschillende speeltuinen. Omdat er nog tijd was tussen onze aankomst en de reservatie kon er nog wat gespeeld worden.

Minigolf

Een spelletje minigolf is altijd wel leuk. Spijtig genoeg doen we dat hier veel te weinig. De minigolf op Puyenbroeck telt 18 holes en biedt heel wat afwisseling. We zijn niet de grote talenten zodat we er ons toch zo’n 1,5 à 2u hebben kunnen amuseren. De minigolf ligt volledig in het groen en werd nog niet zo heel lang nog wat extra verfraaid. Omdat de boompjes nog niet echt groot zijn ontbreekt de schaduw nog wel een beetje. De kostprijs voor een spelletje is zeer schappelijk. Volwassenen betalen 2,50 EUR en kinderen tot en met 12 jaar slechts 1,50 EUR. Zo krijgt iedereen de kans om zich te kunnen amuseren.

Verschillende activiteiten

Op het domein Puyenbroeck kun je naast de minigolf nog heel wat andere activiteiten doen. Zo is er een rondrit met een treintje, een roeivijver, een verkeerspark en een dierenpark. Daarnaast zijn er heel wat verschillende speeltuinen voor jong en iets ouder. Ook kan je het Mola bezoekerscentrum bezoeken. Hier kom je meer te weten over molens en windenergie. Hier zijn trouwens ook heel wat leuke doe-elementen, computersimulaties en filmpjes, waardoor het zeker de moeite is voor kinderen.

Sporten

Hou je meer van fietsen of wandelen? Ook dat kan je volop doen in het domein. Er is een uitgestippelde mountainbike route en een fietstocht (fietsen kan je ook ter plaatse huren). Bovendien zijn er heel wat wandelpaden die het domein doorkruisen. Ideaal om het domein te verkennen. Zo kom je op de wandelingen niet alleen een blotevoetenpad tegen, maar ook een leuke hangbrug en een uitkijktoren.

Naast wandelen en fietsen kan je ook nog heel wat andere sporten beoefenen in Puyenbroeck. Zwemmen, tennissen, padel, BMX’en, … Er is zelfs een hoogtouwenparcours (9€) voor de echte avonturiers. En is minigolf wat te saai? Dan kan je je skills tonen op een echt golfterrein.

Provinciaal Domein Puyenbroeck is zeker de moeite om te bezoeken. Zowel om te ontspannen als om te sporten. Er is voor elk wat wils. Ons zien ze er zeker nog terug.


Puyenbroeck kan je vinden aan Puyenbrug 1A te Wachtebeke

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties