Gadgets & technologie

Echte kaarten versturen met de Hallmark-app

Iedereen kent ze wel uit de supermarkt of de krantenwinkel. De wenskaarten van Hallmark zijn al jaar en dag een begrip. Sinds enige tijd kan je dergelijke kaarten ook online versturen als e-card of als echte kaart met je tekst gedrukt op de kaart. Dit gaat allemaal zeer vlot en de echte kaarten worden ook mooi en snel afgeleverd. Met de komst van de smartphone en tablets kon Hallmark dan ook niet achterblijven om een app op de markt te brengen. Zowel gebruikers van iOS (iphone, ipad, …) en Android kunnen nu vanop hun smartphone kaartjes sturen. Mensen met een Windows-phone vallen jammer genoeg uit de boot momenteel. Een test van de app drong zich dan ook op.

Met je mobiele telefoon of tablet stuur je online de leukste kaarten die direct per post verstuurd worden! Overal ter wereld. Waar je ook bent… Je kunt altijd een kaart sturen uit de collectie of met je eigen foto. In de trein, restaurant, op een feestje of vanuit het buitenland. Bijna vergeten een verjaardagskaart te sturen? In enkele simpele stappen verstuur je nu een échte kaart!

hallmarkapp-foto-gewoonMet bovenstaande tekst kondigt Hallmark zijn app aan op de website. We gingen dit dan ook eens testen. Na het downloaden open je de app en dien je je in te loggen. Dit kan met de login van de Hallmark website. Je kan ook een login aanmaken via de app. Dit alles gaat allemaal zeer vlot. Nadat je je hebt ingelogd kan je een kaart kiezen uit de ruime collectie of kan je een fotokaart maken. Een fotokaart kan je aanmaken met een foto uit je album op je smartphone/tablet of je kan via de app een foto nemen. Indien je kiest voor een bestaande kaart kan je kiezen uit een ruim assortiment mooi gesorteerd in verschillende categorieën.

hallmarkapp-keuzeNadat je een kaart gekozen hebt kan je een tekst toevoegen. De tekst kan je nadien dan ook nog eens bewerken. Je kan het lettertype kiezen, de lettergrootte en de kleur. Ook kan je de tekst nog uitlijnen op de kaart. Als je tekst is toegevoegd kan je de kaart gaan versturen. Om je kaart te versturen heeft Hallmark een adres nodig. Om een adres toe te voegen heb je verschillende mogelijkheden. Je kan een laatst gebruikt adres kiezen, een adres toevoegen uit het adressenboek, een adres zelf typen of een adres uit je contacten ophalen. Adressen toevoegen verloopt ook als een fluitje van een cent. Nu dat je het verzendingsadres hebt toegevoegd ga je naar de laatste stap voor je kaart kan verzonden worden nl. de betaling.

hallmarkapp-betalingNet zoals op de website kan je via de app betalen Bancontact, Visa of Mastercard. Ook kortingscodes kan je hier makkelijk toevoegen. Bij de verschillende betalingsmogelijkheden die je de kaartgegevens in te vullen in de daarvoor bestemde vakjes, waarna je wordt doorverbonden met de website van je bank. Om de betaling succesvol af te ronden heb je dan je kaartlezer nodig van je financiële instelling. En laat dat nu net een probleem zijn als je onderweg bent. Niet iedereen heeft de kaartlezer van zijn bank altijd op zak. Zeker niet met de diverse inlogmogelijkheden bij de banken-apps. Hallmark heeft hier duidelijk een kans gemist. De aankoop van credits of het gebruikmaken van paypall zou het alvast veel mobieler maken.

Ondanks het gebruiksgemak van de Hallmark-app, buis ik deze in de test door het ontbreken van betere betalingsmogelijkheden voor smartphones/tablets. Er is dus nog werk aan de winkel om mij te overtuigen de app te gebruiken. In de toekomst zal ik nog steeds gebruik maken van de bpost Mobile Postcard app  om fotokaartjes te versturen van bv op reis. Hier kan je betalingen doen door middel van credits. En de kwaliteit van de verstuurde fotokaarten is trouwens ook erg goed.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties