De Online Wereld

Ouder Blog: een nieuw project

Af en toe krijg ik een idee om een online project uit te werken. Maar nooit echt kwam het project echt tot stand. Zo was er pendelpret.be en hostingstart.be. Voor “pendelpret” was het idee om de leukste foto’s te verzamelen van uit de trein, tram, bus of auto naar analogie van Instantwerpen.be. En Hostingstart.be was zou een overzichtswebsite zijn om makkelijk de perfecte hostingfirma te vinden die bij je wensen past en met gebruikservaringen van het publiek. De Belgische tegenhanger van Webhosters.nl. Voor beide projecten ontbreekt echter het nodige budget en kennis om deze deftig van de grond te laten komen.

Ouderblog.be

Anders is het met Ouderblog.be. Het budget hiervoor is vrijwel nihil en kon vrij snel opgestart worden. Na wat rondsurfen op het wereldwijde web was het mij opgevallen dat er niet echt een Vlaamse site/blog was voor ouders met een verzameling van nieuws over kindermode, gezelschapspelletjes, films, boeken, …. In Nederland heb je er wel enkele. De keuze was dan ook snel gemaakt om Ouder Blog uit de grond te stampen.

ouderblog

Het concept is simpel. Berichten posten voor ouders en grootouders van kinderen tot 16 jaar. En dit over nieuwe dingen die verschijnen voor die leeftijdscategorieën. De onderwerpen werden ook snel gevonden. Zo verschijnen er berichten en reviews over spelletjes, nieuwe films (in de cinema of op DVD), kindermode, … . Ook besteed ik aandacht aan “Do It Yourself”. Leuke knutselprojectjes of kooktips die je samen met je (klein)kinderen kan doen.  Naast dit alles zullen er in de toekomst ook nog winacties komen. Om de interactie met de bezoekers nog te vergroten.

Problemen

Een project uit de grond stampen is één ding. Het laten draaien en draaiend houden is een ander paar mouwen. Er duiken dan ook enkele “problemen” op. Doordat het budget vrijwel nihil is, diende ik eerst en vooral te zorgen dat de SEO op punt stond. Daarnaast begon de mond aan mond reclame. Dat leverde wel iets of wat respons op maar vooral met pieken in het bezoekersaantal. Daarom heb ik afgelopen week dan maar besloten om wat bezoekers te lokken via Google’s AdWords. En dat resulteerde toch al in een duidelijke stijging van het aantal bezoekers.

obstats

Een aanpak die dus lijkt te werken. Ondanks het kleine budget voor AdWords resulteert het toch in een gevoelige stijging van het aantal bezoekers. Als kleine zelfstandige kan je hier dus duidelijk je voordeel halen. Zeker als je gericht reclame maakt dmv degelijke zoekwoorden in AdWords. Zelfs met een klein budget. Maar die bezoekers daar op een bepaald moment krijgen is geen probleem, ze houden dat is nog iets anders. En daar komt één van de andere problemen naar boven.

Bezoekers

Hoe behoud je je bezoekers? Vrij simpel op het eerste zicht. Regelmatig de website updaten met nieuwe content. Content die op een duidelijke manier wordt gebracht. Doch is dat niet altijd even makkelijk. Vooral de content vinden voor Ouder Blog blijkt moeilijker te zijn dan gedacht. Vele uren zoeken op het internet, inschrijven op talloze nieuwsbrieven en perslijsten zijn de afgelopen weken mijn deel geweest. Ook in de traditionele winkels goed je ogen open houden en je smartphone binnen handbereik houden om dingen te noteren/fotograferen hoort er bij. Een leuke bezigheid en zo kom je zelf ook nog eens leuke dingen tegen voor in je eigen gezin.

Ouderblog.be is alvast een project dat ik verder wil uitbouwen. Natuurlijk zijn helpende handen steeds welkom zodat Ouder Blog hopelijk een grote informatieve site kan worden voor (groot)ouders in Vlaanderen (en Nederland).

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties