Podcast
De Online Wereld Muziek

Podcast: een sluimerende liefde

Podcasts bestaan al jaren, maar de laatste tijd worden ze populairder bij het grote publiek. De podcast bestaat in verschillende genres. En dat zal waarschijnlijk deels het succes verklaren. En bovendien zijn podcasts niet enkele Engelstalig. Er zijn heel wat leuke Nederlandstalige podcast te vinden op het wereldwijde web.

Zelf luister ik de laatste tijd ook meer en meer naar deze ‘shows’. Eerst was het voornamelijk naar dj-sets waar bekende dj’s in een wekelijkse of maandelijkse show de laatste nieuwe muziek aan hun luisteraars voorschotelen. Maar tegenwoordig luister ik ook meer en meer naar de ’talkshows’.

Podcast: Waarom is de liefde sluimerend?

Ik hou over het algemeen wel van een leuke podcast over onderwerpen die me interesseren. Dus de liefde is er wel, maar toch … Een gesproken podcast vind ik persoonlijk lastiger om te volgen als je aan het werk bent. Daar vind ik dan weer dat de muzikale podcasts beter tot hun recht komen. Ik speel ze meestal af op de achtergrond.

Bij de gesproken shows wil je toch wel weten water in de aflevering behandeld wordt qua onderworpen. Je moet, vind ik, dan wel iets geconcentreerder zijn. Doch heb ik daar nu een oplossing voor gevonden. Dergelijke podcasts begin in meer en meer in de auto te beluisteren, maar ook via een hoofdtelefoon als ik aan het koken ben of kleinere klusjes doe in het huis/tuin. Dus eindelijk wat tijd om de ’talkshows’ te beluisteren.

Welke podcasts luister ik?

Ik heb in Spotify zo’n 11-tal podcasts in mijn lijstje staan. Waarvan er momenteel een vijftal zijn die ik elke keer beluister als er een nieuwe aflevering verschijnt.

#1 Sjotcast

In Sjotcast delen voetbaljournalisten Guillaume en Gert, ondersteund door eindredacteur Lars hun eigen ervaringen en verhalen. Het trio gaat op zoek naar de m/v van de week, trekt op kruistocht tegen de niet altijd even smakelijke broodjes in de Belgische perszalen, mijmert over Spaanse autoritjes met Thorgan Hazard en droomt van een Duvel (of twee) met Frank Boeckx.

#2 Brennan Heart: We’re Hardstyle!

Een maandelijkse show van één van de bekendere hardstyle dj’s Brennan Heart waarin hij de laatste nieuwe hardstyle en oude klassiekers mixed in zijn gekende stijl.

#3 Zotcast

De Zotcast is een podcast over reizen, actualiteit, katten, de struggles van de millennial. Bon, alles dus. Maar altijd met een liedje. En altijd om te lachen. Helemaal op de DoediesZot manier.

Nog een vrij recente podcast maar nu toch al één van mijn favorieten.

#4 Friends of Sport

Friend of Sport is een verzameling van allerlei sportcasts. Zo is er “MidMid” over voetbal “Dat mag is” waar ze terug gaan in de tijd naar belangrijke sportgebeurtenissen of “X&O’s” over voornamelijk basketbal.

#5 Werk & Leven

Kelly en Anouck zijn twee jonge moeders en daarbovenop ook freelancers. Deze twee West-Vlaamse dames geven in hun podcast niet alleen tips over hoe je werk & privé op een gestructureerde manier kan combineren. Ze vertellen verder ook over andere thema’s zoals moederschap, huishouden, relatie, vrienden, …

Dat zijn de podcasts die ik het meest beluister momenteel. Daarnaast komen de volgende shows ook af en toe in mijn oren terecht :-).

  • Dertigerspraat
  • Elke dag vakantie (van Eva Daeleman en haar vriend)
  • Vetexbart: een podcast over reizen
  • Muziekcasts van Coone, Zany & Digital Punk: ja ik hou van de hardere stijlen binnen de dancemuziek

Q: Welke podcasts vinden jullie de moeite en kunnen jullie aanbevelen?

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties