Monsterbox
Reviews

Monsterbox: is het zijn geld wel waard?

Op sociale media zag ik het afgelopen jaar bij een paar mensen de ‘unboxing’ van Monsterbox, en aanverwante verrassingspakketten, voorbij komen. De nieuwsgierigheid werd telkens even getriggerd, maar ik bleef argwanend er tegenover staan. Zou zo’n box wel de waarde bevatten (of meer) dan de kostprijs die je er zelf voor betaald. Ik schreef me daarom onlangs in op de site van Monsterbox met het doel dit eens te onderzoeken. Zodra ik een verwittiging ontving wanneer er een nieuwe box kon besteld worden ging de bestelling de deur uit. Dit was zo’n twee weken geleden en zoals beloofd op hun website, werd deze binnen de 5 werkdagen aan huis geleverd.

Monsterbox

De Monsterbox bevat een groot aantal ‘nieuwe’, wisselende producten die jij kunt proberen en beoordelen. Elke editie bevat een mix van nieuwe producten, oude producten in een nieuw jasje en soms een sampleverpakking.

In de box zouden dus, afgaande op hun website, zowel oudere producten inzitten, als bestaande producten die een nieuw jasje hebben gekregen alsook nieuwe producten. Ook zouden er kleinere verpakkingen kunnen aanwezig zijn als ‘proevertje’. Voor een deze box betaalde ik 15,95 euro inclusief verzendingskosten. Wat mij direct opviel op de website is dat het inpakken van de dozen bij een maatwerkbedrijf gebeurd. Ondanks dat het een Nederlands bedrijf is, en ook in Nederland en Duitsland deze boxen aanbiedt, kiezen voor een lokale partner om alles voor te bereiden en te verzenden.

Wat zit er nu in?

Eerlijk gezegd had ik geen al te hoge verwachtingen van de producten die in de doos zouden zitten. Ook had ik me aan heel wat reclamefolders en kortingsbonnen verwacht. Want zo’n doos is toch de ideale manier voor producenten om reclame te maken. Maar niets was minder waar. Er zaten slechts vier kortingsbonnen in de doos en één reclameblaadje met wat uitleg van een product uit de doos. Twee van de kortingsbonnen zijn dan eigenlijk nog voor gratis producten die omwille van de koeling die ze nodige hebben niet in de doos konden gestoken worden.

Product

Pepsi Max Cherry 25cl

PopWorks Sweet & Salty

4 All Seasons Pink Unicorn Showerfoam 100ml

Céreal Mini Cakes (citroensmaak)

Croky Explosions Thai Curry 40g

Ferrero Rocher Original

Roka Cheese Crispies

Knorr Veggie Wraps met wortel

Dextro Energy Blueberry

Mentos BonBons munt zonder suiker

Weleda Gezichtscrème Vijgencactus

Bosto Ratatouille 410g

Bonne Maman Choco 250g

Nestlé groeidrink Tarwe & Haver

Galler wit met praliné

Vondelmolen peperkoek

D&L Tartare Sweet Onion 200ml

Go-Tan Kokosmelk 250ml

Lacroix Fond Bio gevogelte 200ml

Dr. Oetker Saroma Pudding Vanille 74g

Aantal producten: 20

Prijs in de supermarkt

0,49 euro *

0,62 euro *

4,95 euro

4,49 euro

0,40 euro *

2,72 euro

1,93 euro

2,75 euro

3,49 euro

1,89 euro

13,99 euro

2,99 euro

2,99 euro

1,89 euro

1,65 euro

0.38 euro *

1,99 euro *

2,39 euro

2,18 euro *

0,83 euro

54.01 euro

Review Monsterbox

Vind ik Monsterbox nu eigenlijk de moeite? Eigenlijk wel. De waarde van de box is duidelijk meer dan het bedrag wat ik betaald heb. Van alle producten is er slechts één welke ik ga weggeven (de groeimelk) en eentje waarvan ik nog twijfel (de kokosmelk). Alle andere producten zijn zaken die we hier thuis wel (kunnen) gebruiken. Met een waard rond de 55 euro, want er zijn ook nog twee bonnetjes voor een gratis product, is de initiële aankoopprijs er goed uitgehaald. De producten die je in zo’n box kan vinden zijn niet alleen verschillende sample-verpakkingen, maar ook producten die je zo in de winkel kan vinden.

Het goede aan Monsterbox is dat ze deze laten verpakken in een maatwerkbedrijf in het land waar ze leveren. Daarnaast hang je ook niet vast aan een abonnement. Je kan dus kiezen of je al dan niet, bij het uitkomen van een nieuwe box, deze aanschaft of niet. Het ontdekken van nieuwe of vernieuwde producten aan een verminderde prijs is af en toe wel eens leuk. Echter kan je ook pech hebben dat er in je box heel wat producten aanwezig zijn die je niet liggen.

Monsterbox en privacy

Voor het aanschaffen van Monsterbox met je natuurlijk wel wat gegevens achter laten. Deze zijn echter redelijk beperkt en wordt er in de privacyverklaring duidelijk aangegeven wat er met de gegevens gebeurd. Daarnaast is er ook duidelijk opgelijst welke gegevens er verwerkt worden door externe partners. Dit alles is in verstaanbare taal geschreven zodat de ‘gewone’ mens zeker ook begrijpt wat er met zijn data allemaal wordt aangevangen.

Of ik Monsterbox nog een keertje gaan aanschaffen weet ik nog niet. Kortom beslis ik het pas op het moment dat er terug eentje beschikbaar is. Van deze box ben ik zeker tevreden. 95% van de producten zijn bruikbaar binnen het gezin en de waarde van de box overstijgt ruimschoots de aanschafwaarde. Echter blijft het altijd gokken of de volgende box ook zo goed gaat zijn.


* Prijzen aangepast aan het volume van de sample verpakking. Hiervoor werd de prijs per gewicht (1kg) of volume (1 liter) uit de supermarkt genomen en berekend naar het gewicht/volume in de sample verpakking

Disclaimer: Het product werd volledig zelf aangeschaft. De inhoudelijke verwerking is de volledige verantwoordelijkheid van HerrieBE.
Uitgelichte foto: De producten op de foto zijn een deel van de aanwezige producten in de herfsteditie van Monsterbox

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties