Jaaroverzicht Lawaaimakers 2023
De Online Wereld Leesvoer Website

Het ‘Lawaaimakers’ jaaroverzicht van 2023

Na alle eindejaarslijstjes overal ten velden is het ook weer eens tijd om mijn eigen overzichtje te maken van het jaar 2023. In mijn portfolio zitten nog steeds dezelfde websites zoals de afgelopen jaren nl Ouder Blog, herrieBE, Wij Zijn Antwerp! (De Vierkante Paal) en deze van de vriendin KeikopjesBE. Deze vallen allemaal onder mijn zelfstandige statuut ‘Lawaaimakers’. Maar naast de websites ga ik ook eens door mijn Spotify, Streamingdiensten, lectuurlijst, … om te zien wat daar nu zo ‘hot’ was het afgelopen jaar.

Website overzicht

herrieBE

Het afgelopen jaar was er eentje waar we veel te weinig geblogd hebben op deze persoonlijke site. Er lagen/liggen heel wat concepten op de plank maar door omstandigheden raken ze maar niet geschreven en dat zien we duidelijk in de stats die in dalende lijn zijn gegaan voor herrieBE.

stats herrieBE

Ouder Blog

Op Ouder Blog verschenen het afgelopen jaar wat minder algemene berichten maar het aantal boekrecensies was toch zeker niet min. Voor 2024 hopen we terug om wat meer algemeen te schrijven. Toch zien we de statistieken naar het einde van het jaar in stijgende lijn gaan.

Stats ouderblogBE

keikopjesBE

Ook de vriendin had afgelopen jaar een minder aantal geschreven blogberichten. Buiten de piek in het begin van afgelopen jaar zien we vooral een heel stabiel, maar laag bezoekersaantal met duidelijke pieken in de pageviews. Eén ding is wel duidelijk dat de hoge energiekosten sommige mensen er toe aanzet om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het bericht van de DIY tochthond blijft één van de populairste blogartikelen.

Stats keikopjesBE

Wij zijn Antwerp!

Het forum dat ik al jaar en dag heb van Antwerp, zit al een poosje mee onder de hoede van De Vierkante Paal. Hier zien we duidelijk een zeer stabiele fanbasis die op regelmatige tijdstippen het forum bezoekt. Ondanks de dubbel van The Great Old, beker en titel, was er vooral op het einde van het jaar een lichte terugval in het bezoekersaantal. Echter zagen we dan weer dat de betrokkenheid en de aanwezigheid op het forum per bezoeker wel steeg. Zo is een gemiddeld bezoek er toch eentje van 1,5u.

stats WZA
via Google Analytics

Andere lijstjes

Spotify

Dankzij de wrapped van Spotify komen we heel wat te weten van ons luistergedrag. Zo luisterde ik dit jaar slechts 8133 minuten naar Spotify, heel wat minder dan de 28623 minuten uit 2021. Hierbij kwamen dit jaar zo’n 34 verschillende genres voorbij met als nummer 1 ‘pop dance’ gevolgd door ‘Euphoric Hardstyle’. Dankzij de dochter staat Lenny Pearce met Macarena op één van mijn favoriete nummers.

Top 5 favoriete nummers:

  1. Lenny Pearce – Macarena
  2. La Fuente, Ronny Flex & Kraantje Pappie – Doe Me Dansje
  3. La Fuente & Hardwell – I Want You (Hardwel rmx)
  4. Atmozfears – The Soul (Extended Mix)
  5. Issey Cross – Bittersweet Goodbye

De artiest die het meest door de boxen klonk was deze keer niet Tourist LeMC. Hij moet vrede nemen met een tweede plaats. Lenny Pearce, dank u dochter, was de meest gespeelde artiest op mijn account. Metejoor, La Fuente en Armin van Buuren sluiten de top 5 af.

Streamz, Netflix, …

Naast muziek streamen zagen we afgelopen jaar ook heel wat series en films op verschillende streamingplatformen. De ene al wat beter dan de andere natuurlijk en ook de shorts van VTM Go werden regelmatig, vooral door de dochter, opgezet. Maar wat waren mijn favoriete het afgelopen jaar

  1. Fairtrade 2 (Streamz)
  2. Knokke Off (VRT Max & Netflix)
  3. De Kraak (Streamz)
  4. Emily in Paris (Netflix)

Op’t nachtkastje

Afgelopen jaar lagen er te weinig boeken op mijn nachtkastje. Mijn doelstelling van minstens 1 boek per maand, uitgezonder die van Ouder Blog, is totaal niet gehaald. Toch had boeken die ik iedereen kan aanraden om te lezen nl. Christian de Coninck – Flikstories en Jonas Boets – Aspe: Reünie. Het boek ‘Wil’ van Jeroen Olyslaegers vond ik dan eerlijk gezegd minder om te lezen. Echt wel benieuwd naar de film die in de bioscoop speelt en eind van deze maand te bekijken is op Netflix.

Q: Wat zijn jullie favoriete series/films? Jullie topmuziek en bij welk boek kwamen jullie tot rust?


Uitgelichte afbeelding: Firefly (AI gerenderde afbeelding)

Stats: Alle statistieken worden verzameld via Simple Analytics uitgezonderd deze van Wij zijn Antwerp!

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties