Android apps
De Online Wereld

Mijn vijf favoriete (onmisbare) smartphone apps

De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Er zijn twee grote besturingssystemen nl Android en iOS. Maar ook Windows probeert een smartphone/tablet besturingssysteem naar het grote publiek te brengen. Bij zijn besturingssysteem horen natuurlijk ook diverse apps. Sommige zijn specifiek voor Android of iOS ontwikkeld. Andere zijn dan weer op beide systemen te verkrijgen. Feit is dat er duizenden apps op de markt zijn, en dit al dan niet tegen betaling. Dit kan gaan van games over fotografie-apps (denk maar aan Instagr.am) tot zelfs tekstverwerking-apps. Je kan het zo gek niet bedenken (ja ook spiegels en snijplanken bestaan als app) of er is een app voor ontwikkeld. Daarnaast zijn er zelfs merkgebonden apps. Maar wat zijn nu mijn favoriete (en bijna onmisbare) apps op dit moment?

 

Favoriete (onmisbare) apps

  1. Instagr.am: Zoals bij velen onder ons is Instagr.am één van de favoriete en meest gebruikte apps op mijn smartphone. Niet alleen om zelf leuke foto’s te delen met de buitenwereld / vrienden. Maar tevens ook om leuke foto’s te ontdekken van bekende en minder bekende mensen. Bovendien kan je aan de hand van deze foto’s ook leuke nieuwe plekjes dichtbij of veraf ontdekken.
  2. KBC Mobile: Bankzaken regelen deed men vroeger in het bankkantoor. Het contact met de bankbediende zorgde voor een vertrouwen in die bepaalde bank. Maar voor vele mensen die voltijds werken zijn de openingsuren van banken niet ideaal. Daarom was het al praktisch om bankzaken thuis van achter de PC uit te voeren. Sinds de opkomst van de smartphone is ook het internetbankieren verhuist. Het is niet alleen makkelijk om de stand van je rekening te checken waar je ook bent. Even rap een (vergeten) betaling uitvoeren is nu ook een fluitje van een cent. Daarom ook dat deze app een plaatsje verdient in mijn top vijf.
  3. Dropbox: Mijn vorige smartphone had nog niet zoveel intern geheugen als mijn huidige. Het was dan ook handig dat foto’s en filmpjes die werden gemaakt snel in de cloud konden geplaatst worden. Ook nu blijft het nog één van mijn favoriete apps om makkelijk foto’s in de cloud te plaatsen en zo deze vanop eender welke pc (met internet) te kunnen bekijken. Bovendien is het ook enorm gemakkelijk (en snel) om bepaalde bestanden met mensen te delen en te ontvangen.
  4. Tunnelbear: Gratis openbare WIFI netwerken. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Veelal zijn deze niet altijd even veilig qua privacy en dergelijke. Het gebruik van een VPN is dan ook aan te raden. Ik heb er de afgelopen tijd heel wat getest en sinds een maand of twee gelukkige gebruiker van Tunnelbear. Een gratis VPN app die er voor zorgt dat je verbinding wordt omgeleid via andere landen. Met de gratis app heb je wel een beperking van de hoeveelheid data dat je per maand over de VPN kan versturen. Maar tegen een kleine maandelijkse vergoeding kan je onbeperkt gebruik maken van data.
  5. Waze: Wat een ontdekking deze app. Waze is een routeplanner en GPS in één. Het handige aan deze app is dat gebruikers files, flitslocaties, ongevallen, wegversperringen, … kunnen delen met andere gebruikers. Met deze data zorgt Waze dan er voor dat je (meestal) de snelste route krijgt naar je bestemming. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook je verwachtte aankomsttijd verzenden naar je afspraak of date. Bovendien gebruikt de app zeer weinig data wat dus ideaal is voor mensen met een lichter data-abonnement. Enigste nadeel is dat het gebruik van je GPS-module redelijk wat batterij verbruikt.

Naast deze vijf favoriete apps zijn er nog enkele die zeker het vermelden waard zijn nl WhatsApp (de gekende berichtendienst), MyProximus (handig om je dataverbruik te beheren), Clash Royal (een verslavend spelletje).


Uitgelichte afbeelding: Rami Al-zayat op Unsplash
Mijn favoriete apps draaien op Android Oreo (8.0.0) via OxygenOS versie 5.0.1 op de One Plus 3.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties