Podcast
De Online Wereld

Podcast: een sluimerende liefde werd een haat-liefde verhouding

Podcasts bestaan al jaren en ook ik beluister ze al geruime tijd. Waar ik vroeger nog vooral naar de muziekpodcast greep, is het de laatste maanden meer en meer naar echte ‘talk’. Er zit dus duidelijk evolutie in hetgeen ik beluister qua podcast.

Podcast: Waarom die haat-liefde verhouding?

Ik hou over het algemeen wel van een leuke podcast over onderwerpen die me interesseren. Dus de liefde is er wel, maar toch … er is ook een beetje haat tov podcasts. En dan vooral met de tijd die het soms vergt om een aflevering in één keer te beluisteren. Want sommige podcasts, vind ik, moet je gewoon in één keer beluisteren.

Maar welke podcast ben ik nu de laatste tijd gaan beluisteren?

Momenteel staan er 10 podcast in mijn lijstje op Spotify en volg ik één op YouTube.

Welcome to the AA

Deze podcast van Alex Agnew en Andries Beckers is de enige die ik via YouTube volg. Niet dat het geen goede reeks is, verre van zelfs. Maar de lengte van de afleveringen zorgt ervoor dat ik eerder uitkijk naar welke gasten ze ontvangen en daar dan de interessante uitpik.

De Vierkante Paal

Sinds kort zijn we met verschillende Antwerpsupporters een samenwerking aangegaan om een grotere online community op te bouwen nl De Vierkante Paal. Met het forum WIJ zijn Antwerp! ben ik ook mee in dit verhaal gestapt. Eén van de dingen die we dit seizoen hebben gerealiseerd is een podcast.

Sjotcast

Nog steeds één van mijn favoriete podcast series. De gastheren leuteren nog altijd over de actualiteit van de afgelopen voetbalweek, maar nodigen ook gasten uit de voetbalwereld uit. Zo krijg je soms wel mooie inzichten in de andere kant van het voetbalwereldje die we niet altijd meekrijgen in de media.

Averechts, de podcast

Deze podcast is nog relatief nieuw. Hedi en Stephanie bieden een eigenwijze blik op zelfontwikkeling en groeimindset. Zeker in deze haastige wereld is deze reeks een brainbreker.

Dasprive

Een serie over privacy en alles dat er mee te maken heeft. Hosts zijn Bart van Buitenen & Tim Van Haeren. Zij zorgen wekelijks voor een portie nieuws over privacy, datalekken, … Het opent ook regelmatig de ogen en zet je aan tot denken over je eigen privacy.

Q: Hebben jullie nog aanraders qua podcasts?

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties