Jaaroverzicht 2021
Allerlei De Online Wereld Leesvoer Website

Het herrieBE jaaroverzicht van 2021

Elk jaar in december krijg je verschillende eindejaarslijstjes te horen, zien, lezen, … Zo kent iedereen ondertussen wel de wrapped van Spotify. Een overzicht van alle muziek en podcast die je gedurende het jaar hebt afgespeeld op het bekende muziekstreamingsplatform. Ook op de verschillende TV-zenders krijg je, al dan niet verdeeld in thema’s, jaaroverzichten op je afgevuurd. Eén van de jaaroverzichten waar ik toch wel het meest naar uitkijk is de eindejaarsconference van Kamal Karmach. Deze kan je op vrijdag 31 december (21u45) en zaterdag 1 januari ’22 (17u) bekijken op één. Later waarschijnlijk ook op VRTnu. Maar nu mijn eigen jaaroverzicht.

Spotify

Dankzij de wrapped van Spotify komen we heel wat te weten van ons luistergedrag. Zo luisterde ik dit jaar al meer dan 28623 minuten naar muziek via deze streamingdienst. Voeg daarbij de livesets op YouTube en de radio en je merkt dat muziek iets belangrijks is in mijn leven. Op Spotify luisterde ik naar 1114 artiesten. De artiest die het meest door de boxen klonk was toch wel Tourist LeMC. Niet verwonderlijk dat in de top 5 van meest afgespeelde nummers er vier van deze Antwerpse kleinkunst artiest waren. De nummer 1 werd ingenomen door Popcorn van Outsiders, Bass Chaserz en Anita Doth (2 Unlimited). Ook een favorietje van de dochter trouwens. Hierdoor is volgens Spotify mijn muzikale stemming in 2021 euforisch en rustig. Niet te verwonderen met hardstyle en kleinkunst als mijn twee populairste genres, van de 68 die dit jaar de revue passeerden.

Podcasts

Naast muziek ben ik ook enorme fan geworden van podcasts. Ook hierover wist de Spotify wrapped me wat meer te vertellen. Of eigenlijk ook niet. Want natuurlijk weet ik dat de podcast van De Vierkante Paal hier het meest beluisterd werd. De andere top podcasts zijn Dasprivé en Sjotcast. Maar daarnaast luister ik ook nog naar andere toppers zoals Nies Cools de podcast, Welcome to the AA en Averechts.

Lectuur

Zoals elk jaar stel ik via Goodreads een doel in van aantal boeken die ik zeker gelezen wil hebben. Ik probeer toch te streven naar 1 boek per maand. Dit jaar sluit ik af met met 15 boeken gelezen en daarbij nog eens vijf strips. Als fan van De Kiekeboes werden die elke keer weer gelezen kort nadat ze verschenen. Bij de boeken komen zowel non-fictie als fictie boeken in het lijstje voor. Gemiddeld lees ik zo’n 211 pagina’s per boek. Maar welke boeken trokken nu het meest mijn aandacht?

Zelfstandige in bijberoep

Het jaar 2021 was ook het jaar waarin ik zelfstandige in bijberoep werd. Al enkele jaren had ik een beetje reclame inkomsten via mijn verschillende websites. Ondanks de COVID19-crisis en wat minder activiteit op sommige sites stegen de inkomsten wel. Ook de vraag naar betalende samenwerkingen op Ouder Blog gingen de laatste tijd de hoogte in. Om toch een beetje de regeltjes te volgen was het beter om zelfstandige in bijberoep te worden. Zo kan ik de klanten ook officiële facturen voorschotelen. We zijn nog volop in het begin van mijn leven als zelfstandige maar hoop nog meer leuke dingen hiermee te kunnen doen het komende jaar.

Verbouwingen

Ook dit jaar deden we enkele kleinere verbouwingen in en rond het huis. Zo werd de woonkamer geschilderd, kwam er isolatie op het dak van de badkamer op het gelijkvloers en werd er weer een deel van onze oprit heraangelegd. Ook de kippen kregen een nieuw hok en het oude werd opgeknapt. Nu kunnen ze kiezen waar ze de nacht doorbrengen en hun eitjes leggen. Op het einde van ‘t jaar moesten we ook nog in allerijl de brander van onze verwarming laten vervangen. Ons ‘Jeanne’ hare Lamborghini had er niet veel zin meer in. Nu kunnen we weer enkele jaren verder met onze centrale verwarming op stookolie.

Blogstatistieken

Dit jaar geen algemeen overzicht van de blogstatistieken zoals in 2020, maar mee verwerkt in mijn jaaroverzicht. In mijn portfolio zitten heel wat domeinnamen met vier sites die momenteel nog volop actief zijn.

Dit jaar verschenen er iets meer berichten op mijn persoonlijke blog in vergelijking met vorig jaar. Dit kwam mijn bezoekersaantallen ten goede want ook daar zat een stijging van zo’n 13% in. Populairste artikel dit jaar was mijn ervaring met de nieuwste Proximus decoder. Dit artikel is ondertussen goed voor zo’n 2700 paginaweergaves.

De blog waarin het meeste tijd kruipt is natuurlijk Ouder Blog. Nog steeds ondervinden we hier de gevolgen van de COVID19-crisis. Qua lectuur voor kinderen zit het nog steeds goed, maar input zoals mode en uitstapjes zijn nog steeds heel wat minder. Dit projecteert ook op de bezoekersaantallen. Met een daling van 11% t.o.v. 2020 is het toch een tegenvaller. Al moet ik mij daar niet te veel op blindstaren want toen ging een bericht over ‘De Gluurpietjes‘ redelijk hard. Vergelijk ik het met 2019 dan is er wel een stijging van het aantal bezoekers.

Ook het forum van De Vierkante Paal (vroeger WIJ zijn Antwerp!) zit in mijn portfolio. Ook hier merk ik een daling op in het aantal bezoekers. Echter de bezoekers die komen blijven wel langer hangen. Toevallige passanten zijn verminderd tov de vaste gebruikers.

Ook de vriendin blogt regelmatig in haar vrije tijd. Zeker het laatste jaar zit er meer en meer regelmaat in. Dat is zeker ook te merken in het aantal bezoekers dat de weg weet te vinden naar haar blog. Met een groei van maar liefst 84% mag ze meer dan tevreden zijn. Hopelijk kan ze in 2022 ook zo’n mooi rapport voorleggen.


Uitgelichte afbeelding: engin akyurt op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties