Stats 2020
De Online Wereld Projecten Website

Statistieken in het jaar 2020

Vijf jaar geleden overliep ik al eens de blogstatistieken van mijn verschillende websites. Tijd om nog eens in de cijfertjes te duiken. Heeft het ‘corona-jaar’ een impact of de statistieken? En zo ja, was dit in stijgende of in dalende lijn?

Herrie.be

We starten met de website waarop jullie momenteel rondsurfen. Afgelopen jaar verschenen er 22 posts op mijn persoonlijke blog. Dit waren een 9-tal berichten meer dan het jaar ervoor. Dat er invloed ging zijn op mijn statistieken was te verwachten. De extra berichten zorgden namelijk voor zo’n 60% meer bezoekers tov 2019. Ook het aantal paginaweergaves steeg met bijna 45%. De meeste bezoekers situeren zich in de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar. Wat wel opvalt is een grote stijging bij de 65-plussers. Het merendeel van de bezoekers waren afgelopen jaar wel mannen, terwijl in 2019 dit nog mooie verdeeld was. Hebben de autoreviews hier iets met te maken?

Het merendeel van de bezoekers komen net zoals in 2019 uit België. Gevolgd door China en Nederland. Opvallende stijger is hier toch wel Zweden met 2120%. Heeft mijn Zweedse familie de blog ontdekt? De meeste bezoekers kwamen op Herrie.be terecht via Google. Toch is daar een dalende trend te zien, mede dankzij de stijging van rechtstreeks bezoeken naar de website. Eén van de populairste berichten afgelopen jaar was de korte review van de nieuwe Proximus V7 decoder. 15% van de bezoekers kwamen op dit bericht terecht dankzij zoekresultaten op Google. En dat deden jullie meer en meer via jullie smartphone, waardoor het aandeel smartphone vs desktop nu bijna even groot is.

Ouderblog.be

Naast mijn persoonlijke blog heb ik sinds 2014 ook Ouder Blog. Ook hier zagen we een stijging qua aantal bezoekers en paginaweergaves. Vooral op het einde van het jaar was de stijging duidelijk te zien. We overschreden het afgelopen jaar hierdoor ook de kaap van 20.000 bezoekers. Dank u wel! Dit is een stijging met een goede 20%. Vooral de Corona-proof zoektocht in de Sinterklaasperiode was een groot succes, maar ook het gezelschapsspel Valse Motten was blijkbaar een veel gezocht spelletje. Opvallend zijn ook de hoge bezoeken op berichten van Disney-films. Duidelijk dat er het afgelopen jaar veel thuis voor de TV gezeten werd.

Zijn de bezoekers op mijn eigen blog voornamelijk Belgen. Dan is het bij Ouder Blog een nek aan nek race tussen ons en de noorderburen. Met een stijging van zo’n 70% komen ze nu mooi in de buurt. Zoals verwacht zijn de meeste bezoekers nog altijd jonge ouders maar ook hier zien we een stijging van de 65-plussers. Zouden zij afgelopen jaar massaal het internet hebben ontdekt?

Waar in 2019 de vrouwen 3/4de van het aantal bezoekers uitmaakten, hebben nu ook de papa’s en opa’s de weg gevonden naar Ouder Blog. Zij zorgen nu voor 1/3 van het aantal lezers. De meeste bezoekers van Ouder Blog komen daar terecht via hun smartphone. Al is het aandeel van de vaste PC afgelopen jaar wel gestegen. Thuiswerken en ondertussen vrije tijds websites bezoeken?

Hierbij wil ik de 5100 bezoekers van Herrie.be en de 21.000 bezoekers van Ouder Blog alvast bedanken voor het bezoekje. Dit geeft me een goed gevoel om ook dit jaar weer te bloggen voor jullie!


Uitgelichte afbeelding: Tracy Adams op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties