Allerlei

Online shoppen: Krëfel

Onlangs was het moederdag. Het is te zeggen de commerciële versie, want in Antwerpen vieren we dat op 15 augustus. Omdat we al enige tijd spraken om een grill aan te schaffen leek me dit de ideale moment. Na enige tijd rond te kijken op het wereldwijde web en te vergelijken was mijn oog gevallen op de Tefal GC3050. Het leuke aan online shoppen is dat je makkelijk prijzen kan vergelijken tussen de verschillende aanbieders. Rond moederdag was deze Tefal grill het voordeligst bij Krëfel. Bovendien loopt er tot het einde van de maand nog een cash-back actie. Ook bij BOL.com is deze grill te verkrijgen en momenteel tegen een lagere basisprijs dan bij Krëfel.

Maar op het moment van aanschaf was Krëfel de voordeligste dus bestelde ik de grill bij deze Belgische aanbieder van electro. Net zoals bij Bol.com worden de producten gratis thuis geleverd vanaf 20€. Het voordeel van Krëfel is dat je uw bestelling ook kan afhalen in één van de 74 verkooppunten in België. Het online bestellen verloopt heel vlot. Ook bied Krëfel verschillende betalingsmogelijkheden aan zoals Bancontact, VISA of Mastercard en Krëfel Giftcard. Ook manuele overschrijving wordt aangeboden. Net als de mogelijkheid om via FAX uw kredietkaart gegevens te sturen zodat Krëfel de betaling manueel kan uitvoeren. Dit laatste lijkt me nu niet de meest veiligbetalingsoptie. Al de andere mogelijkheden worden verzorgd door het gekende Ogone.

De levering kan gebeuren door Krëfel zelf of door een externe firma. De leveringen door Krëfel zijn vooral voor de grote electrotoestellen. De kleinere goederen worden, in dit geval, verzorgd door bPost. De levertijd is in tegenstelling tot bij BOL.com of Coolblue enkele dagen en niet de dag zelf of de dag na de bestelling. Dit is toch wel een gemiste kans voor Krëfel om zich te profileren op de online markt.

De verpakking dan. De grill zat in zijn eigen stevige doos van Tefal. Zoals het hoort dus. Deze was op zijn beurt dan weer verpakt in een neutrale kartonnendoos. De lege plaats in de doos werd mooi opgevuld met luchtfolie zodat de grill niet kon verschuiven tijdens het transport. Buiten de grill, de factuur/garantiebewijs en de luchtfolie zat er ook de gekende reclamefolder in. Doch schoten ze hier een kemel door een oude folder mee te geven. Ook hier hadden ze toch extra punten kunnen scoren in hun online shopping verhaal.

Het online shoppinggebeuren bij Krëfel is duidelijk een leuk extraatje waar ze nog niet super veel aandacht aan besteden. De focus bij hen ligt duidelijk nog op de winkels. Het is een gemiste kans om deze twee mooi in elkaar te laten blenden. Mits enkele kleinere aanpassing zou Krëfel zich beter in de markt van het online shoppen kunnen plaatsen. Zo is er de levertermijn die beter kan en een folder die langer geldig is. Voor de rest zeer tevreden van de service met een e-mail bij elke stap in het shoppingproces (bevestiging bestelling, klaarmaken voor verzending en de verzending zelf). Krëfel scoort in deze ervaring een mooie 7,5/10.

Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lobijn-Roelekens Vivian
31 maart 2020 13:27

Beste , Mijn vraag is ; krijgen wij een mailtje wanneer er geleverd zal worden Aub ? Wij hebben vorige week vrijdag 27/3/2020 een nieuwe Tv online besteld . Met ordernummer; 29987434 en hadden ze graag vandaag geleverd , maar ik versta ook zeer goed dat het tijdens dezeCoronatijden veel… Lees verder »