#blijfinuwkot
Allerlei

#blijfinuwkot: doe het NU!

#blijfinuwkot: NU! Terwijl Italië, Spanje en Frankrijk al in algemene lock-down zijn, is het in België nog drummen in de parken (ha ja de eerste zon), de winkels (hamsteren people!!!), en genieten bejaarden nog van hun babbeltje op een bankje aan zee.

Waar het Coronavirus Covid 19 eerst nog een ver van mijn bed show was, komt het nu gevaarlijk dicht bij. Het leek eerst op een gewoon (zwaarder) seizoensgriepje, maar hoe meer men te weten komt, hoe erger het is. Het is dan ook goed dat meer en meer winkelketens en kleinere zelfstandige hun deuren sluiten. En dit ondanks dat de overheid het nog niet nodig acht.

Lockdown

Door het sluiten van meer en meer zaken, fabrieken, kmo’s, … gaat België stilaan zelf in een soort lockdown. Dit omdat de overheid het blijkbaar nog niet nodig acht. Doch vinden heel wat bedrijven het wel nodig om hun werknemers te beschermen en schakelen daarom over naar noodplannen. Tijdelijke werkloosheid, thuiswerk, online shop ipv fysieke shop, … Doch zal dit alles een enorme impact hebben op de economie. Probeer daarom de komende weken zeker online te shoppen bij Belgische winkels. Ik ga dat in elk geval doen.

Hoe verspreidt het Coronavirus zich?

De VRT & VTM hebben beide een belangrijke rol in het verspreiden van juiste informatie betrekkende het virus. Net als de andere (geschreven) media. Op het Youtubekanaal van de VRT nieuwsdienst staat een duidelijk filmpje over de verspreiding van het gevaarlijke virus.

Ik probeer, net als de vriendin, de komende weken zoveel mogelijk thuis te zijn, al is dat niet gemakkelijk met onze job. We hebben alvast wel een beurtrol met betrekking tot onze dochter die we de komende weken thuishouden van school, ook al is er opvang voorzien.

Meer informatie met betrekking het Coronavirus Covid 19 vind je op de website van de overheid https://www.info-corona.be/

Wens je op de hoogte te blijven van de genomen maatregelen in België of in je buurt. Schrijf je dan zeker in op Be-Alert. Via deze weg krijg je ook bij andere rampen of ongeregeldheden zoals grote branden, aanslagen, … een bericht vanwege de overheid (lokaal, regionaal of federaal).

Dus nog één goede raad van mij #blijfinuwkot!

UPDATE 18/03/2020


Uitgelichte afbeelding: Christine Sandu op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties