Leesvoer

Zomerse lectuur

lectuurTijdens de zomermaanden is er (terecht) bijna niets op TV. Als het weer het toelaat moet je kunnen genieten in de tuin of op een terras. Mits we geen tuin hebben op ons appartementje zal het tijdens de zomermaanden vertoeven worden op ons terrasje. Met een fris glas wijn of cocktail, wat muziek en een goed boek. In mijn boekenkast staan er reeds enkele (ongeduldig) te wachten om gelezen te worden.

Als eerste in de reeks zal “De stem van ons voetbal” aan de beurt zijn. Rik De Saedeleer was tussen 1958 en 1998 veruit de meest populaire en meest belangrijke voetbaljournalist van België. In dit boek vertelt hij zijn leven als sportcommentator. Zo passeren o.a. Rik Coppens, Jan Ceulemans en de gouden jaren van de Rode Duivels de revue. Het boek werd geschreven door Carl Huybrechts en is vooral een verhaal over het voetbal en niet zo zeer over de privé van De Saedeleer. Een ideaal boek dus voor de voetballiefhebber.

Het tweede boek dat staat te wachten is “Speler X”. Dit boek brengt het verhaal van een profvoetballer uit de Engelse Premier League. Het is een fictief verhaal geschreven door Sylvie Marie. Zij kreeg het script van dit boek via een advocaat die vroeg om het verhaal van een bestaande voetballer in boekvorm te gieten. “Speler X” laat de andere kant van het voetballersbestaan zien. Een wereld van drank, vrouwen, drugs en nachtclubs. Het is dan ook van begin tot het einde een zoektocht naar wie deze speler ook is.

En hopelijk is de zomer lang genoeg want nog op de boekenplank staan de biografie van Steve Jobs, “Post Mortem” van Peter Terrin en de nieuwe Aspe (“Het laatste bevel“) te wachten. En als deze boeken verslonden zijn kan ik me misschien nog verdiepen in de Vijftig tinten trilogie van de vriendin.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties