Against Modern Football
Gedachtenkronkels

Zitten en zwijgen!

Zitten en Zwijgen! Dat deden de voetbalsupporters zeker nog niet. De afgelopen weken kwamen de voetbalsupporters weer enkele malen negatief in het nieuws. Zo waren er de spreekkoren van de Beerschotfans op Lierse en de “beledigingen” van de Genk supporters tegen Standard. Al moet hier een duidelijk een onderscheid gemaakt worden. Wat de “ratten” riepen op Lierse kan zeker niet door de beugel. Een ramp waar vele honderden doden zijn gevallen aanhalen om een speler te destabiliseren is ontoelaatbaar. En dient ook zwaar gestraft te worden.

Maar wat de Genk-supporters riepen naar hun collega’s van Standard (Et les Wallons c’est du caca) is iets wat al decennia lang te horen is rond de voetbalvelden in zowat alle nationale reeksen. En ook de Waalse fans zullen regelmatig de Vlaamse voetbalsupporter op de korrel nemen. Is het dan nodig om de clubs hiervoor te straffen? Ik vind van niet.

Zitten en zwijgen!

Maar niet enkel dat stuit me tegen de borst. Nu heeft de minister voor Binnenlandse zaken Turtelboom ook nog een plan om de voetbalbeleving te herleiden naar het bioscoopgevoel. Dienen we dan binnenkort allemaal te zitten, in pluche zetels, en te zwijgen? Kan je dan voor de wedstrijd popcorn en ijspralines kopen? Of worden de tickets goedkoper? 8 euro voor een normale wedstrijd en 10 euro voor een topper incl. 3D-brilletje?

Of laten we het anders stellen. Mag je binnenkort roepen en tieren in de cinema? Rechtstaan bij een knappe actie van een held of  de slechterik uitfluiten? Ik denk niet dat de meeste mensen hiermee kunnen lachen. Dus bij deze een oproep aan mevr. Turtelboom: Laat het voetbal zoals het is, de voetbalwet is al betuttelend genoeg. Voetbal is passie! Against Modern Football!!!

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties