Wordpress Plugins
De Online Wereld Website

WordPress: welke plugins gebruik ik tegenwoordig

Eén van de meest gebruikte software om te bloggen is toch wel WordPress. Ook mijn blogs draaien allemaal op deze populaire gratis software. Deze is standaard al goed bruikbaar, maar door het gebruik van allerlei plugins voeg je heel wat extra functionaliteit toe. Zo heb je plugins om je blog veiliger te maken, plugins om je uitzicht van de blog te verbeteren, en ook om bv een webwinkel te maken.

Deze plugins zijn in vele gevallen gratis, maar er zijn ook heel wat plugins waar je voor moet betalen. Meestal krijg je dan een basisversie gratis en betaal je voor extra functionaliteiten. Op mijn blogs draai ik momenteel enkel maar de gratis versies. Misschien dat ik de toekomst nog wel enkele plugins ga upgraden naar een betalende versie. Maar welke gebruik ik nu eigenlijk?

Akismet Anti-spam & Antispam Bee

Omdat er met de regelmaat van de klok spam in de reacties komt, is een goede anti-spam plugin wel een noodzaak. Ik was heel tevreden van WP-SpamShield, maar deze werd niet meer geupdate waardoor het veiligheidsrisico te groot werd. Momenteel draaien Akismet en Antispam Bee mooi naast elkaar en heb ik bijna geen last meer van spam in de reacties.

Wordfence Security

Wil je je WordPress website beschermen tegen ongewenste aanvallen, dan is Wordfence Security een aanrader. Deze plugin zorgt niet alleen dat Bruteforce aanvallen geblokkeerd worden, het is tevens een virusscanner en firewall. Daarnaast kan je ook je site beveiligen met de 2 Factor Authentication. Zo kunnen ongewenste gasten ook al niet zo makkelijk meer inloggen op je adminsectie.

Yoast SEO

Met Yoast SEO maak je je website zoekmachine vriendelijk. Het maakt een eigen sitemap aan die je kan aanmelden bij de gekende zoekmachines zoals Google en Bing. Daarnaast kan je dankzij Yoast SEO ook je pagina optimaliseren, zodat deze makkelijkere gevonden wordt door de zoekrobots. Natuurlijk is dit geen 100% garantie dat je bij de top zoekresultaten komt.

Pretty Links

Op mijn website heb ik meerdere uitgaande links in berichten en op pagina’s. Naast links naar gewone websites, zijn dit soms ook affiliate links. Het uiterlijk van deze (affiliate) links is meestal echter niet om aan te zien of heel lang. Dankzij Pretty Links kan je deze mooier (en korter) maken met je eigen URL. En bovendien kan je ook aanduiden of een link al dan niet ‘gesponsord’ is of dat deze niet gevolgd moet worden door zoekrobots.

ManageWP – Worker

ManageWP – Worker is een plugin die samenhangt met de ManageWP website. Dankzij deze site kan je verschillende WordPress websites met één klik update en onderhouden. Zo zorg je er voor dat al je websites up 2 date blijven. Niet alleen de software, maar ook plugins en thema’s worden geupdate. Daarnaast kan je ook makkelijk spam laten opruimen, post revisions (automatische updates van een bericht/pagina tijdens het schrijven) verwijderen. Erg handig als je meerdere sites beheert.

Google Analytics for WordPress by MonsterInsights

Via Google Analytics hou ik op mijn blogs het aantal bezoekers in het oog. Maar ook van waar ze komen en via welke weg ze op de sites terecht zijn gekomen. Dankzij deze plugin kan je niet alleen makkelijk de Google Analytics code toevoegen aan je WordPress website, maar krijg je bovendien ook een handig dashboard waarmee je op je blog al enkele statistieken kan bekijken.

Andere plugins

Naast bovenstaande plugins zijn er ook nog enkele andere die op mijn wordpress websites draaien.

  • Advanced Ads: op Herrie.be om een Google Adsense advertentie te plaatsen onder berichten die een bepaalde leeftijd hebben bereikt.
  • Contact Form 7: een simpel contactformulier
  • Redis Object Cache: een handige cache waardoor je site wat aan snelheid wint
  • Schema – All In One Schema Rich Snippets; een snippets plugin om bij reviews een handige snippet toe te voegen voor weergave in zoekmachines
  • Shareaholic; op Ouder Blog om berichten op een mooie te kunnen laten delen

Q: Welke (premium) plugins gebruiken jullie en/of raden jullie aan?

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties