Avondje uit

William Boeva – Megalomaan: tranen liepen over de wangen

We wonen nu ruim een half jaar in het Waasland. Tijd om ook eens wat cultuur mee te pikken hier. Al geruime tijd had ik kaarten voor de show Megalomaan van William Boeva in het Cultureel Centrum Ter Vesten in Beveren. Ik had deze kaarten al gekocht nog voor we verhuisd waren omdat de shows van zowat alle Vlaamse stand-up comedians vrijwel direct zijn uitverkocht. En wat is er beter om je nieuwe gemeente te leren kennen dan een avondje uit in hun Cultureel Centrum?

William Boeva

William Boeva kenden we vooral van op TV en af en toe eens de radio, maar we hadden nog geen enkele show van hem bijgewoond. Hoogtijd om hier dus eens verandering in te brengen. Dus was het snel beslist toen ik midden vorig jaar zag dat hij ook in onze nieuwe gemeente zou optreden. Kaarten werden besteld, afgedrukt en een avondje Ter Vesten werd geregeld. Tijd om eens met eigen ogen te zien of de kleine William Boeva echt een grote meneer is in het comedy-wereldje.

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva (°6/11/1989, Antwerpen) de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een 5 cm hoge kuif, een kunstheup én een handvol grappen trok hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.

Dat doorzetten werd beloond. In 2010 kreeg hij de publieksprijs van de Culture Comedy Award. In 2012 haalde hij de halve finale van het Leids Cabaret Festival en won hij op 11 december de Humo’s Comedy Cup. In 2013 was hij één van de panelleden in het televisieprogramma Scheire en de schepping op Vier. Hij is ook een terugkerende gast in Mosselen om Half Twee van Xander De Rycke.

Ervaring

Het was voor ons de eerste keer dat we het Beverse Cultureel Centrum Ter Vesten bezochten. Een knusse locatie met goede zetels en voldoende beenruimte en vooral goed zicht op het podium ook al zaten wij redelijk achteraan. Het is alvast de ideale plek om stand-up comedy’s mee te pakken. En dat deden we dan ook bij ons eerste bezoekje aan Ter Vesten. De “grote” William Boeva mocht ons inpakken met zijn scherpe zelfrelativerende humor. Humor met een boodschap want dat was het toch wel. Een boodschap voor verdraagzaamheid naar andersvaliden, maar ook om niet betuttelend over te komen want ook zij kunnen perfect zelfstandig functioneren.

Het optreden zelf dan. William Boeva is een echte wervelwind op het podium. Met spitse grappen en perfecte interactie met het publiek (de robot van Studio 100 bijvoorbeeld) vlogen de ruim 90 minuten zo voorbij. De interactie met het publiek leverde soms ook situaties op die William totaal niet had ingeschat waardoor hij af ten toe zelf de slappe lach kreeg, waardoor de show eigenlijk nog net dat tikkeltje beter werd. De grappen die hij in deze Megalomaan verwerkt zijn grotendeels zelfrelativering maar ook een aanklacht tegen de maatschappij en hun gedrag tov andersvalide. Boeva durft zeker de grens af tasten van het toelaatbare maar dat maakt de show net zo sterk en de reden ook waarom zijn eerste avondvullende show Megalomaan zo’n succes is. Wij hebben alvast genoten en voorspellen William Boeva nog een grote carrière als stand-up comedian.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties