We Begrijpen Mekaar
Muziek

We begrijpen mekaar!

Den Tourist‘, zoals ze in het Antwerpse zeggen, heeft een nieuw album uit. Na Antwerps Testament en En Route komt de stadstroubadour nu met een derde ‘kindje’ genaamd “We begrijpen mekaar”. En ook deze keer rapt Johannes Faes weer Kleinkunst met een grote K. Ik draaide de volumeknop iets harder en sloeg aan het luisteren.

We begijpen mekaar

 “We zijn ridders in theorie, barbaren in praktijk.” Een prachtige zinssnede uit het openingsnummer ‘Barbaren‘. Een betere opener kon Tourist Lemc zich niet bedenken voor dit nieuwe album. Direct een nummer waarbij je toch even aan het denken gaat.

En zo is dat bijna met elk nummer het geval. Misschien niet na een eerste luistersessie, maar eens je het album enkele malen hebt gehoord, ga je vanzelf bij elk nummer de diepere betekenis ontdekken. 

Spiegel

Net zoals op zijn vorige albums houdt Tourist LeMC zichzelf en de maatschappij een spiegel voor. Deze keer misschien niet zo expliciet zoals bij zijn eerste twee albums. Maar eerder subtiel en met nog meer woordkunst.

Niet voor niets dat ‘Spiegel’ als eerste single uit “We begrijpen mekaar” is die op de wereld werd losgelaten. Deze song is een prachtige symbiose tussen de rauwe maar fijne stem van Raymond van het Groenewoud en de hiphopklanken van Tourist. Een toppertje!

En zelfs de almachtige liefde
Heeft soms nood aan retouche

Daarnaast zijn mijn favoriete van dit album toch wel ‘Alles komt terug‘ en ‘Welkom‘. Deze laatste bezorgde me al die keren dat ik het beluisterde keer op keer kippenvel. Zo’n rake tekst. Ook al is de dochter nu reeds zes, zorgt de tekst toch voor een kleine wake-up call. Sterk van Johannes.

“We Begrijpen Mekaar” is verschenen op Top Notch en is o.a. te koop via iTunes en Bol.com (cd en limited vinyl met een prachtig verwisselbare cover). Streamen kan dan weer via Spotify en Apple Music. 


Uitgelichte afbeelding: Top Notch – Tourist LeMC
Disclaimer: Dit bericht bevat affiliate links.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15 november 2018 14:52

Boussa is mijn favoriet!

Lekker!