iPod
De Online Wereld

Wat is dit? De allereerste iPod

In 2014 liet ik jullie al eens kennismaken met de reacties van Amerikaanse kinderen op een oude computer. Tegenwoordig kunnen de meeste kinderen moeiteloos omgaan met een iPhone, iPad, iPod en andere soorten smartphones en tablets. Het lijkt wel of ze met de “swipe”functie zijn geboren. Vele vragen zich ook al af waarom het scherm van een desktop niet reageert op hun vinger. In tegenstelling tot de 30-plussers zijn vele miljoenen kinderen opgegroeid met de technologie van Apple. Ze kennen dus m.a.w. wel de iPod maar weten ze ook hoe de allereerste iPod van Apple uit 2001 er uitziet?

De eerste iPod

Apple lanceerde zijn eerste iPod op 23 oktober 2001. Het eerste model was ongeveer zo dik als een pakje sigaretten. Het had een harde schijf van amper 5 GB. Deze revolutionaire uitvinding was meteen een succes. Dit was niet echt binnen de verwachtingen, daar heel wat critici zeiden dat de iPod te duur (400 dollar) was. Diezelfde critici dachten tevens dat het product niet echt in de smaak zou vallen bij het grote publiek. Het grote succes inspireerde Apple om de iPod verder te ontwikkelen. Nog geen half jaar na de eerste lancering van de iPod kwam de Amerikaanse producent op de proppen met een 10 GB model en halverwege 2002 kwam er reeds een 20 GB versie. De eerste iPod had slechts vier bedieningstoetsen: menu, play/pauze, back en forward. Deze waren geplaatst rond het scrollwiel. Ook was de iPod voorzien van een monochroom schermpje. De batterij van de eerste iPods ging volgens de specificaties van Apple ongeveer tien uur mee.

De huidige generatie kinderen hebben natuurlijk geen flauw benul van hoe de eerste iPods eruit zagen. Doordat ze opgegroeid zijn met de huidige technologie staan ze telkens versteld hoe de voorgangers van de huidige producten er uitzagen. Maar wat vinden zij nu echt van de eerste iPod ooit gemaakt? In de onderstaande video vindt u enkele leuke reactie van Amerikaanse kinderen op de allereerste iPod.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties