Allerlei Gedachtenkronkels

Voetbal een wintersport?

Waar is de tijd dat voetbal nog een echte wintersport was? Voetballen wanneer het groene gras herschapen was in een modderpoel of de sneeuw het veld wit kleurde. Bij sneeuw werd er dan een oranje of gele bal van onder het stof gehaald en werden de lijnen van een kleurtje voorzien.  Tevens ook de tijd dat supporters massaal naar het stadion kwamen afgezakt om hun lokale helden aan te moedigen. Een tijd die jammer genoeg vergaan is tot enkele pagina’s in een geschiedenisboek.

Het voetbal van vandaag wordt te veel gedomineerd door het grote geld. Het veld moet er bijliggen als een biljartlaken. De sneeuw smelt weg dankzij de veldverwarming en matchen worden uitgesteld als de voorspellingen van de weerman of weervrouw een beetje sneeuw uitgeven. En wie is daar de dupe van? De brave supporter die wekelijks veel te dure kaartjes koopt om voetbal te zien vanuit een semi-cinemazetel. De supporter die liefst niet te veel emotie meer toont bij de spelfases op het veld, want dan wordt hij/zij bestraft met straffen die een doorwinterde crimineel nog nooit heeft gekregen.

Voetbal voor “janetten”?

Voetbal is gedegradeerd tot een sport voor “janetten”. Want zeg nu zelf. De meeste (overbetaalde) voetballers lopen rond met handtasjes of zakken van Louis Vuitton of D&C. Terwijl helden van de groene rechthoek vroeger tijdens de rust nog een pint bestelde en een sigaret op staken. Dan zie je tegenwoordig bijna de mani- en pedicure of kapper tijdens de rust in de kleedkamer verschijnen. Om over het makkelijk fluiten van de scheidsrechters nog maar te zwijgen.

Doordat zij bij het minste contact de wedstrijd stil leggen verliezen de wedstrijden hun tempo en hun duelkracht. Maar dat is nog niet alles. De gebruikelijke drie scheidsrechters kunnen het blijkbaar niet meer aan tijdens grote tornooien. Waardoor de FIFA/UEFA dan maar besloot om er twee extra op te stellen. En ook die twee extra scheidsrechters voldoen nog niet. Want het nieuwste snufje dat ze willen invoeren is de doellijn technologie om toch maar te kunnen zien of de bal al dan niet twee millimeter over de lijn is geweest.

Het wordt dus tijd dat ALLE supporters wereldwijd in actie schieten om het moderne voetbal een halt toe te roepen. De torenhoge lonen/transferprijzen zouden aan banden gelegd moeten worden. Net als de veel te dure ticketprijzen. Ook al die extra regels qua doellijntechnologie en extra scheidsrechters mogen ze terug in de kast steken. Het wordt terug tijd dat het voetbal terug grijpt naar zijn roots. De volkssport bij uitstek ipv de elitesport die het nu aan het worden is. Een sport waar supporters emoties mogen laten gelden ipv zoals een cinemapubliek naar 22 spelers zitten te zien. We zullen er ons spijtig genoeg moeten bij neerleggen als “arme” supporter die niet is opgewassen tegen het grote geld van FIFA/UEFA.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties