Badkamer
Verbouwen

Verbouwingsdromen: de badkamer

Bijna 7 jaar geleden verhuisden we van het Antwerpse Deurne naar het Waasland. Het huis dat we gekocht hebben is een ouder huis maar was wel instap klaar. Ondertussen hebben we al enkele verbouwingen en opfriswerken uitgevoerd. Zo kwam er een nieuwe regenput, werd het terras heraangelegd, kreeg de badkamer beneden een nieuw dak en ook een deel van de oprit is al onderhanden genomen. Ook binnen in het huis werden de handen al uit de mouwen gestoken. Zo schilderden we reeds de veranda, de bovenste badkamer, de keuken en onze woonkamer. Ook kwam er in de badkamer boven een nieuwe vloer te liggen.

Verbouwingsdromen

Maar natuurlijk hebben we nog heel wat dromen die vroeg of laat op de planning zullen komen. Zo staat een aanpassing van de veranda nog op ons verlanglijstje. Maar de dromen en ideeën voor deze ruimte kosten niet alleen (veel) geld. Het moet ook in de planning passen omdat je hier dan ook een deel van het huis tijdelijk ‘open’ zet. Daarnaast moeten we voor deze renovatie ook goed bekijken of we al dan niet een bouwvergunning nodig hebben. Maar misschien ook zoeken naar eventuele premies. Op de website van Vlaanderen vind je gelukkig een overzicht wat en hoe bij verbouwingen.

Een andere droom is om de bestaande badkamer beneden te vernieuwen. De badkamer bestaat nu uit een douchebak, toilet en een wasbak met meubel. Daarnaast hebben we er ook nog een kast voor de handdoeken en een elektrische boiler voor het warmwater. Het is een compacte badkamer waar we alles hebben. Maar toch zouden we hier in de toekomst het één en het ander willen aanpassen.

Badkamer: een inloopdouche

An sich is onze badkamer beneden nog steeds goed bruikbaar. Alleen storen we ons soms wel eens aan de douche. We zouden dan ook graag de douchebak vervangen door een inloopdouche. Rest de vraag natuurlijk of dit mogelijk is qua leidingen. Daarom dienen we dan ook heel de badkamer onder handen te nemen. Het badkamermeubel verwijderen, toilet afbreken, vloer uitbreken, … Maar ook het muurtje dat het toilet met de douche scheidt moet afgebroken worden. Dit kan dan een halve meter opschuiven waardoor onze (inloop)douche ook ineens groter kan worden.

Omdat de douche en het badkamermeubel vernieuwd worden, moeten we ook op zoek naar nieuwe badkamerkranen, waarvoor we online bij Grohe al inspiratie hebben opgedaan. Een zekerheid is dat we kiezen voor een thermostatische kraan in de douche gekoppeld aan eventueel een regendouche. Voor het nieuwe badkamermeubel zou ik persoonlijk het liefst iets moderns hebben, maar ik woon hier niet alleen dus dat wordt nog wat overleggen als het zover is.

Zelf doen

De verbouwingen in ons huis proberen we zoveel mogelijk zelf te doen met hulp van de (schoon)ouders. Hiermee bespaar je natuurlijk heel wat kosten. Zeker het af- en uitbreken van bepaalde zaken kan je makkelijk zelf doen. Daarnaast heb ik het geluk van een (zeer) handige schoonvader te hebben. Hierdoor kunnen we bij het verbouwen van bijvoorbeeld de badkamer ook heel wat uitsparen. En moeten we toch beroep doen op een vakman, dan hebben we nog het geluk dat door de ouderdom van ons huis we 6% BTW betalen ipv 21%. Dit scheelt toch ook weer een beetje in heel de verbouwingskost.


Uitgelichte afbeelding: DAVIDCOHEN op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties