Bretagne
De wijde wereld in

Vakanties: terugblikken en dromen

Als jonge ouders kochten we onlangs een huisje. Een huisje met een tuin op “de parking” zoals ze dat in Antwerpen noemen. Voordeel van ons huisje is dat we nu echt wel geen parkeerplek moeten zoeken. Een tijdswinst tov in Deurne, waar we soms wel tot een uur* aan het zoeken waren achter een reglementair plekje. Een hele opluchting dus dat we hier “op de parking” zomaar voor onze deur kunnen parkeren.

Het gevolg van een huisje gekocht te hebben is echter wel dat het budget voor reizen tijdelijk minder is. Er zijn nog wel de weekendjes of midweekjes maar een echte reis van twee weken, dat zit er momenteel niet in. Het is dan ook fijn om af en toe te windowshoppen op de verschillende reissites en te genieten en weg te dromen naar fijne reisjes. Benieuwd naar waar we graag op reis zouden gaan? Droom maar even mee.

Italië

Italië heeft toch een speciaal plaatsje in ons hart veroverd. We hebben er al enkele mooie en leuke reisje gemaakt. Zo gingen we al paar keer naar het Gardameer, maar was ook Toscane prachtig. Toscane is niet alleen een prachtige streek. Je kan er ook ongelooflijk lekker eten. Het is een streek waar we zeker nog wel eens naar toe gaan. En dan is Villa Stanley vlakbij Firenze een hotelletje waar dat eten zeker wel de moeite was.

Frankrijk

Naast Italië zijn we ook al enkele malen naar Frankrijk geweest. Een kortbij vakantie naar Cap Blanc & Cap Gris Nez bijvoorbeeld. Maar ook onze zomervakantie spendeerden we al in La Douce France. Zo gingen we naar het zuiden van Frankrijk. Prachtige omgeving, leuke uitstapjes maar het hotel sloeg toen wel tegen. De kamers an sich waren nog doenbaar, ook de sfeer ‘s avonds was top net als het ontbijt. Het avondeten sloeg echter vrij hard tegen toen. Weinig variatie (en neen nog steeds geen fan van bouillabaise, dankzij de viskoppen die er in dreven) en ook qua smaak niet top. Nochtans is Belambra toch een redelijk bekend merk. We zullen toen juist pech gehad hebben zeker.

Dan was het hotel in Bretagne alvast wel een voltreffer. Een vrij standaard kamer en het domein zelf kon een opknapbeurt gebruiken. Maar de rustige locatie maakte veel goed. Ook het eten was daar top net als de service. Zeker als je weet dat de dochter niet zo’n makkelijke eter is en de kok speciaal elke avond een aparte schotel probeerde te maken voor haar. Om over de bezorgdheid nog maar te spreken toen we na een uitstap redelijk laat in het hotel terug kwamen. Ze probeerden ons te contacteren via GSM en hadden speciaal nog een menu over gehouden voor ons. Zelfs de chef kwam toen persoonlijk aan tafel een praatje slaan. Jammer genoeg bestaat dit hotel niet meer.

Dromen: Zweden – Portugal

Met de aankoop van ons huisje en de werkzaamheden die nog op de planning staan is een grote reis niet direct aan de orde vrees ik dit jaar. Al kan een kortbij vakantie ook wel goed doen. Toch zijn er nog twee bestemmingen die ik zeker wil doen, buiten de gekende citytrips. Zo willen we zeker nog een rondrit door Zweden maken met een mobilhome en van de gelegenheid gebruikmaken om op familiebezoek te gaan. Waarom met de mobilhome? Niet alleen omwille van de afstanden, maar omdat je zo ook het meest kan genieten van de prachtige natuur in Zweden. Of je moet echt van hotel naar hotel reizen en dat belemmerd toch wel een groot deel de vrijheid dat je moet hebben om in Scandinavië op reis te gaan.

Daarnaast lijkt me Portugal ook de moeite waard. Dit dan eventueel gecombineerd met een citytrip naar Lissabon. Een citytrip die volgens Anouck best te doen is met kinderen. Daar en boven is Portugal, volgens de verschillende verhalen van vrienden en kennissen, ook een enorm mooi land. Diversiteit aan natuur (bergen, strand, …), pittoreske dorpjes, lekker eten, … Echt iets wat we graag hebben op vakantie dus. Alleen zullen we dan onze vliegangst wel eens moeten overwinnen om de trip te kunnen maken. Want met de auto is het nogal ver.  Maar tot dan, blijven we vooral dromen van die vakanties en terugdenken aan onze vorige vakanties.

Q: Naar welke bestemming zouden jullie graag (nog) eens op reis gaan.

* Jaar na jaar werd de parkeerdruk waar we woonden erger en erger. Van parkeerplek meestal voor de deur tot op het einde het uur rond rijden om parkeerplaats te vinden op vijf à tien minuten wandelen.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties