Toyota Aygo
De wijde wereld in Mobility

Toyota Aygo: een rugzak op wielen?

Voor mijn job rij ik dagelijks heel wat rond met een bedrijfswagen. Deze wagen wordt bovendien gebruikt door verschillende chauffeurs met elk hun eigen rijstijl. Ook het regelmatig stoppen en terug optrekken is niet ideaal voor een wagen op B7 (oftewel Diesel). Af en toe krijgt de bedrijfswagen dan ook te maken met enkele mankementen. Om het gemis van de wagen op te vangen krijgen we soms een externe vervangwagen. In de loop van mijn carrière heb ik dan ook al met verschillende merken en modellen ‘moeten’ rijden. De laatste keer was het met een nieuwe Toyota Aygo.

Toyota Aygo

De Aygo die we even konden gebruiken had een 1.0 benzine motor met 72PK onder de motorkap. Dankzij het lichte gewicht van de wagen is deze motor meer dan pittig genoeg om vlot rond te rijden in de stad. Zeker ook gezien zijn compacte afmetingen (3,5 meter lang en 1,6 meter breed). Met een maximum snelheid van 160 km/u kan hij tevens goed zijn mannetje staan op de snelwegen.

Veiligheid

Ook qua veiligheid heeft Toyota heel wat moeite gedaan in deze stadsauto. De Aygo beschikt over LED-remlichten, LED-daglichten en VSC (Vehicle Stability Control). Maar ook HAC (Hill Assist Control) en ISOFIX-aansluitingen zijn standaard aanwezig. Bovendien heb je ook de keuze voor een extra veiligheidspack met Pre-collision System en Lane Departure Alert.

Audio

De Toyota Aygo heeft een standaard een meer dan degelijk geluidssysteem. De versie waar ik op mijn werk kon met rondrijden, had het soundsysteem van Pioneer met integratie voor de smartphone. Het duidelijke touchscreen deed zeer goed zijn werk en reageerde snel. Met de DAB-radio krijg je bovendien ook heel wat extra radiozenders met een zuiver klank. 

Oordeel

Ik heb gedurende één dag de Aygo kunnen testen. Het is een vlotte stadswagen met een soepele wegligging. Bovendien krijg je toch wel een mooi pakket aan standaardveiligheidsopties. Ook de afwerking is zeer sterk en voelt niet goedkoop aan. Ondanks de beperkte afmetingen is ook aan de isolatie van wagen gedacht. Enig minpuntje vond ik de beperkte ruimte binnenin. Met mijn +/- 1m85 had ik persoonlijk wel ruimte genoeg voorin, al moet ik dan geen passagiers meer meenemen op de achterbank. Een ideale stadswagen voor twee personen dus als je het mij vraagt. Ook de beperkte kofferruimte is niet echt geschikt voor gezinnen. 

De Toyota Aygo is verkrijgbaar vanaf € 8810,00. 


Uitgelichte afbeelding: Toyota

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties