Goodbye 2020
Gedachtenkronkels

Tijd voor een flash-back op 2020

2020 wat een jaar was me dat!
Eind 2019, begin 2020 werden er wel wat plannen gesmeed. Een jaar waar ik een nieuwe voordeur kreeg, een jaar waarin we na x-aantal jaar nog eens op een langere reis zouden gaan, een jaar waarin … ook plots veel geannuleerd werd. En toch durf ik het aan om terug te blikken naar dat, in vele mensen hun ogen, rot jaar.

Waar ben ik trots op?

Trots ben ik vooral omdat we, ondanks de slechte cijfers in België, het afgelopen jaar Corona-vrij hebben kunnen afsluiten. We zijn natuurlijk niet 100% zeker, maar niemand van ons heeft symptomen gehad of moest in quarantaine.

Ook trots op de dochter die in het voorjaar zonder al te veel problemen de periode thuisonderwijs met glans heeft doorstaan. Ondanks het gemis aan vriendjes en vriendinnetjes die periode, hield ze zich enorm sterk. En dat maakt mij als ouder toch wel trots.

Mijn mooiste herinnering?

Omdat we niet al te veel konden doen het afgelopen jaar, zijn er ook niet enorm veel mooie herinneringen om op terug te blikken. Toch kijk ik graag terug naar de mooie wandeling die we maakten in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Een moment van rust, genieten en ontspanning.

Wat kon beter?

Er kon heel veel beter in 2020. Doch hadden we heel veel niet zelf in de hand. Persoonlijk had ik misschien liever wat meer gaan fietsen of wandelen. Al leek dat laatste niet altijd een goede keuze als je zag hoe druk het regelmatig was in de bossen en andere mooie plekjes.

Wat ga ik anders doen dit jaar?

Dit jaar zou ik graag terug wat meer fietsen en wandelen. Daarnaast wil ik zeker ook meer de dingen plannen. Werken met to-do-lijstjes, een agenda, … kortom wat meer structuur in het leven brengen. Structuur die misschien door alle ‘misserie’ vorig jaar er te weinig was. En waardoor er bepaalde dingen gewoon bleven liggen of aanslepen.

Wat is de grootste les die ik leerde?

De afgelopen maanden heb ik wel meer lessen geleerd. Twee van die lessen wil ik zeker ook de komende maanden/jaren meenemen. Zo is het jachtige leven dat we voor 2020 leefden totaal niet weggelegd voor de meerderheid van de mensen. Een beetje ontstressen doet enorm goed. Een beetje meer aan je eigen denken ipv aan “den baas zijn schoon ogen”. Want door zelf goed in je vel te zitten, zal het werk ook, volgens mij, beter gedaan worden. Win – win dus.

De tweede les die ik uit 2020 wil meenemen is het plannen van de huishoudelijke taken, het beter inplannen van mijn online werktijden, … Zodat er niet alleen meer kan gedaan worden, maar vooral zodat er minder nutteloos met tijd wordt omgegaan. Want daaraan durf(de) ik mij wel aan te zondigen.

Bereikte doelen?

Veel doelen zijn er jammer genoeg door Covid-19 niet bereikt. Tenzij dat de bezoekersaantallen op de verschillende sites in mijn beheer wel zijn gestegen. Meer daar mee over in een aparte blogpost later in januari. Over zowel de niet bereikte doelen als de blogcijfers.

Mijn woord voor dit jaar:

PLANNEN, PLANNEN, PLANNEN


Disclaimer: Vraagjes komende van de adventskalender van Plan S
Uitgelichte afbeelding: Renee Fisher op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties