Stievie
Gadgets & technologie

Stievie: een verdienstelijke poging

Eind december besloten om Stievie eens te testen. Het concept om TV op een ander device te bekijken dan de gebruikelijke TV heeft zeker en vast potentieel. Dus vroeg ik via de website van Stievie de twee weken proef aan. Na bevestiging via mail en de installatie op mijn Sony Xperia L smartphone kon het kijken beginnen.

Stievie heeft alvast veel werk gestoken om het TV kijken op je smartphone of tablet zo aangenaam mogelijk te maken. Een overzichtelijke app, duidelijke programmagids en een opzoekfunctie. Dat alles maar heroproepbaar was tot een week erna kon de pret niet drukken. Maar tot daar de euforie.

Bij het scrollen in de TV-gids bleek dat vele, vooral buitenlandse programma’s, niet opvraagbaar waren.  Zo kon je dus niet snel ‘s middags je favoriete programma van de avond ervoor zien. Of toch de film bekijken nadat je er goede commentaar had van gelezen op Facebook of Twitter gaf ook problemen wegens “niet beschikbaar“. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de rechten die op de verschillende programma’s van kracht zijn. Een gemiste kans toch wel om de populariteit van Stievie te vergroten.

2014-01-06 13.17.22

En hoe zit het op technische gebied? Stievie streamt de beelden in een meer dan degelijke kwaliteit. Het beeld op mijn Xperia L smartphone was zeer zuiver en er waren nauwelijks storingen. Dit zowel op 3G (Proximus) als via WIFI. Hoe de beeldkwaliteit op een tablet is kon ik jammer genoeg niet testen, mits ik één van de weinige ben die er nog geen in mijn bezit heb. De storingen die ik had waren niet echt storend. Het geluid dat verder liep terwijl een beeld even enkele seconden bleef stilstaan of een programma dat plots stopte tijdens een kijksessie zijn dingen die ook via de gewone digitale TV kunnen voorkomen. Ze zijn dus niet altijd te wijten aan de kwaliteit van Stievie. Een pluim in elk geval voor de techniekers bij Stievie.

2014-01-02 07.48.33

Maar was is nu het verdikt? Ga ik Stievie in de toekomst nog gebruiken of niet? Qua idee én app is Stievie meer dan geweldig. Maar door de vele programma’s die je niet kunt zien in uitgesteld relais schiet Stievie toch nog wat te kor. Stel dat ik deze dienst meer wil gebruiken, zou ik de buitenlandse series altijd live moeten bekijken. Wat redelijk ondoenbaar is aangezien je niet altijd de kans hiertoe hebt. Hier schiet Stievie op dit moment dus nog tekort. Zeker met de prijs van €9,99/maand.

Ook de betaalmogelijkheden zijn te beperkt. OK, je kan bij Mediamarkt een Stievie-bon aanschaffen, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om naar deze winkel te lopen. Betalingen via Bankkaart of PayPal zouden een mooie aanvullen zijn op de Mastercard/VISA betalingen die ze nu aanbieden. Ik zie me op dit moment Stievie dus nog niet direct full-time gebruiken en dit vooral wegens het beperkt aanbod van uitgesteld kijken. Al moet ik de mensen achter Stievie wel feliciteren met het reeds geleverde werk. Hopelijk kunnen ze in de toekomst de buitenlandse reeksen wel aanbieden in hun uitgesteld kijken.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties