RAFC: eeuwige 25
Leesvoer

Royal Antwerp FC: eeuwige 25

Het is hier in de loop van de jaren al enkele malen voorbij gekomen. Ik ben sinds jongsaf aan fan van de oudste voetbalclub van het land nl. Royal Antwerp Football Club. Een club met een rijke geschiedenis, dit jaar bestaan ze 140 jaar. Een club waar in al die jaren heel wat spelers de revue zijn gepasseerd. De ene al wat succesvoller dan de andere. Zo zal elke fan wel zijn eigen ‘eeuwige 25’ hebben, maar toch is het altijd leuk om eens te zien wat bv een redacteur van het “Antwerp Clubblad” de 25 spelers vond die in de ‘eeuwige 25’ pasten.

Eeuwige 25

korte inhoud Als oudste voetbalclub van België heeft Royal Antwerp FC mee een groot gedeelte van onze voetbalgeschiedenis gekleurd. De hoogtepunten en mindere periodes van de voorbije honderveertig jaar kwamen tot stand door de inzet van honderden voetballers. Daarui de “Eeuwige 25” kiezen, kan ongetwijfeld voer zijn voor urenlange discussies aan de toog.
De gekozen selectie biedt in elk geval een beknopt overzicht van de geschiedenis van de club en tegelijkertijd levert ze een aantal leuke weetjes en anekdotes. Je leest het verhaal van ‘helden’ als Dis Bastin, Bob Paverick en Vic Mees, die in vergane gloriejaren Antwerp aan titels en bekerwinst hielpen. De generatie die in de jaren negentig van vorige eeuw Europese successen boekte komt aan bod en zelfs een donkere periode van bijna anderhalf decennium tweede klasse leverde haar vedetten op.

Top of flop?

Het is moeilijk te zeggen of dit boek al dan niet top of flop is. Het is in de eerste plaats een leuk overzicht van 25 spelers die de afgelopen 140 jaar kleur aan het spel van de Great Old hebben gegeven. Persoonlijk kan ik me zeker in het overzicht vinden al had bv Eddy Wauters er ook in kunnen staan. Misschien niet de meest geliefde persoon bij vele fans, maar wel iemand die heel wat geschiedenis van de club achter zijn naam heeft staan. Eerst als spelers, later als voorzitter.

Natuurlijk kan er over de lijst uren gepalaverd worden bij pot en pint. En dat is net het fijne aan dergelijke lijstjes. Maar al bij al is, in mijn ogen, Michel Schepers er goed in geslaagd een mooie lijst samen te stellen van spelers die iets betekend hebben voor de “mooiste” club van het land.

‘Royal Antwerp FC: eeuwige 25’ is te koop bij de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com.


Disclaimer: Dit boek ontving ik van Willems Uitgevers. Het bericht bevat verder mijn eigen mening over het boek. Voorst bevat het artikel een affiliate link.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties