Gadgets & technologie

Roamler: de test

Roamler, je hebt er misschien al wel eens iets over gelezen of gehoord. Met deze gratis smartphone app kan je geld verdienen door allerlei opdrachten uit te voeren. De location-based app biedt diverse opdrachten aan haar Roamlers (gebruikers). Deze opdrachten kunnen enerzijds thuis worden uitgevoerd. Andere opdrachten dienen dan weer in de supermarkt of op café te worden uitgevoerd. De app heeft een hoog ‘fun/belevings’-gehalte voor de gebruikers en benut veel mogelijkheden van de smartphone (zoals o.a. het maken van foto’s en video’s).

Hoe werkt het?

De gebruiker downloadt de gratis app op zijn smartphone en activeert deze met een activatiecode. Roamler is namelijk een invite-only app. Zo kunnen de makers de kwaliteit waarborgen en zorgen dat het aantal gebruikers gespreid is over bepaalde regio’s. Roamler biedt opdrachten die de gebruiker in de eigen of openbare ruimte kan uitvoeren, zoals ‘fotografeer je koelkast’ of ‘trek een foto van een bakker in je buurt die de beste croissants heeft’. Op basis van GPS stuurt Roamler opdrachten naar haar community. Een biermerk heeft bijvoorbeeld een stand op een festival staan en wil dat aanwezige Roamlers die op de foto zetten. Bij elke opdracht beantwoord je dan ook nog enkel vraagjes. Om geld te verdienen dien je wel eerst enkele proefopdrachten uit te voeren. Bij elke opdracht krijg je ook XP-punten (experience) en kan je badges verdienen. Zo stijg  je stilaan in de rangschikking en kan je meer betalende opdrachten kan binnen halen.

Ervaring

De Roamler app is zeer gebruiksvriendelijk. Je krijgt een duidelijk overzicht van de opdrachten, die telkens ook goed worden uitgelegd voor je ze al dan niet aanvaardt. Ook een overzicht met je verdienden XP-punten, badges en je saldo is duidelijk aanwezig. Daarenboven is er ook een mooie geschiedenis van je uitgevoerde opdrachten met de antwoorden die je hebt gegeven. Elke opdracht wordt trouwens beoordeeld door iemand van Roamler en je krijgt dan in je “inbox” een korte uitleg waarom een bepaalde opdracht is goed- of afgekeurd. Een leuke app in mijn ogen die zeker op mijn smartphone blijft staan om regelmatig opdrachtjes uit te voeren.

Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mikaël
8 mei 2014 10:51

Goed geschreven, jeroen… 😉 ik ben.ook wel eens benieuwd naar die app… 🙂

Bram
8 mei 2014 11:09

Ziet er leuk uit!

Guy Milis
8 mei 2014 12:41

Geld verdienen? Tuurlijk doen we mee!

10 mei 2014 02:03

Ik ben benieuwd… wil gerust mijn ervaring wel eens delen…

Debby
2 december 2014 16:56

Ik ben zelf sinds juli “Roamler”-lid geworden op aanraden van een kennis die al langer lid is. Intussen heb ik al een aardig centje bijverdiend door simpele opdrachten uit te voeren in supermarkten waar ik anders toch passeer voor mijn dagdagelijkse boodschappen. Mooi meegenomen dus. Ook leuk zijn de creatieve… Lees verder »