verzuring
Project Blogboek

#projectblogboek: de verzuring van de maatschappij

Tip 14:  Ga dieper in op iets in het nieuws waar jij een mening over hebt.

Tomorrowland, Sinksenfoor, Summerfestival, Laundry Day, speelpleintjes, scholen, … allen hebben de laatste tijd wel eens één of andere rechtszaak aan hun been gehad. Veelal waren dit rechtzaken ivm overlast. Overlast die er dan meestal maar tijdelijk of amper is. En telkens ook maar door enkelingen die zo de sfeer van een hele gemeenschap verzieken. Een echte plaag toch die verzuring in de maatschappij tegenwoordig.

Verzuring

Maar hoe komt het toch die verzuring? Wat is er nu fijner om je medemens wat geluk te gunnen? Wat is er fijner om zelf te genieten van plezier makende kinderen, jongeren of mensen in het algemeen? Blijkbaar voor sommige te lastig om dragen. En in plaats om zelf in dialoog te treden met de de zogenaamde veroorzakers van de overlast, trekken ze met veel show en media-aandacht naar de rechtbank. Maar wie vaart er wel bij, met al die rechtzaken? Juist ja de advocaten.

Media-aandacht

Vooral de media-aandacht valt mij op bij dergelijke rechtszaken. OK, bij sommige zaken zoals die van de festivals of de Sinksenfoor wordt een hele natie betrokken partij. Doch is dit niet het geval bij klachten over een speelpleintje in een doodnormaal Vlaams dorpje. Het lijkt wel of de personen (of de advocaten) die dergelijke zaken aanspannen kicken op zo veel aandacht van de diverse media. En bij uitbreiding de aandacht die zulke zaken krijgen op de sociale media. Al is de toon op de sociale media tov dergelijke personen meestal vrij vijandelijk.

Op straat

Ook op straat merk je dat er meer en meer verzuring is in de maatschappij. Zeker als je woont in een grootstad (of district daarvan). Een goedendag als je iemand tegen komt. Een bedankje als je wordt overgelaten aan een zebrapad, of zelfs eens stoppen hiervoor. Een babbeltje met de buren. Dit alles vervaagt stilaan en mede daardoor verhuizen wij binnenkort naar het Waasland. Een streek waar er nog wel gesproken wordt met de buren.  Een streek waar er nog wel spontaan goedendag gezegd wordt tegen iemand die passeert. Kortom een streek waar we ons meer gaan thuis voelen dan het Antwerpen van de laatste jaren.

Wat vinden jullie van de verzuring in deze maatschappij?


Dit is een post uit #projectblogboek waarvoor we de inspiratie haalden uit het Blogboek van Kelly Deriemaeker.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties