Blogboek tip 2
Project Blogboek

#projectblogboek: ordelijke wanorde?

Tip 2: Neem een foto van je (onopgeruimde) bureau en vertel je lezers hoe jij je werk organiseert.

Ordelijke wanorde? Iemand? Zo omschrijf ik alvast mijn bureau. Mijn bureau is een gebruiksvoorwerp en zal nooit echt een clean look hebben vrees ik. Nochtans ik probeer dat af en toe wel eens. Zo’n clean look bureau waar je enkel het hoogstnoodzakelijke op terug kan vinden. Maar na enkele dagen verval ik steeds weer in mijn oude gewoonte. Boekjes en dringende papieren links, niet dringende papieren of deze om te klasseren in een bakje op mijn desktop. Makkelijk werken? Valt zeer goed mee, tenminste als de ruimte voor mijn toetsenbord vrij is (en dus niet zoals op de foto).

bureau

Wat vind je op mijn bureau?

Zoals het een wanorde beaamt, vind je op mijn bureau veel “rommel” terug. Zoals vermeld is de linkerzijde bestemd voor boeken en dringende documenten. Van dat laatste zijn er momenteel geen te vinden. Boeken daarentegen wel. Op dit moment liggen er enkele Webdesigner Magazines, het blogboek van Kelly Deriemaeker en dat van Stephanie Duval, een boekje van de dochter (surprise), catalogus van Collishop, … De rechterzijde wordt nu nog ontsierd door dozen van een scheermachine, Windows 8 en Office 365.

Verder op de bureau nog een desktop PC met flatscreen-scherm, boxen, hoofdtelefoon en een externe harde schijf. In de kast aan mijn bureau is een schapje voorzien voor printerpapier, een doos met allerlei kabels, een schapje met nog een externe harde schijf en eentje met schrijfgerief. Boven op de kast dan nog een subwoofer, een printer en een labelprinter. En buiten dat nog wat losse papieren, snoep, de nodige bakjes voor e-banking en nog wat rommel.

Wanorde wordt orde?

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik toch verschoten ben van de foto. Als je er bijna dagelijks op ziet of aan werkt valt het niet zo op dat de wanorde, echt wel rommelig overkomt. Eigenlijk is het dus hoogtijd om de wanorde een grondige beurt te geven en te evolueren naar orde. En die orde ook zo te houden. Misschien moet ik de komende weken daar eens tijd voor maken terwijl dochterlief haar middagdutje doet. Wie weet welke schatten komen we dan nog tegen. Een datum wanneer de wanorde orde wordt durf ik er niet opplakken. Maar ik ga me zelf wel een deadline opstellen nl vóór mijn verjaardag. Benieuwd of me dit ga lukken? Hou mijn sociale mediakanalen maar in het oog de komende weken :-).

Waar is de laptop/tablet?

Geen laptop of tablet tehuizen Herrie momenteel. Er is wel een netbook die nog af en toe gebruikt wordt maar verder enkel deze desktop. Zelfs een tablet heeft zijn intrede nog niet gedaan hier. Eigenlijk vrij straf voor iemand die toch vrij veel op het wereld wijde web te vinden is. Maar tot hier toe konden we altijd aan de lokroep weerstaan en kunnen we ons goed behelpen met onze desktop en smartphones. Toegeven de lokroep naar een tablet tehuizen Herrie klinkt de laatste tijd toch harder. Binnenkort zal dus hoogstwaarschijnlijk ook hier de aankoop van een tablet geschieden. Toch zullen we het nu nog moeten stellen met de desktop en onze smartphones.


Dit is een post uit #projectblogboek waarvoor we de inspiratie haalden uit het Blogboek van Kelly Deriemaeker.

Uitgelichte afbeelding: Andrew Neel op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties