Project Blogboek

#projectblogboek: de smartphone

Tip 8: Schrijf over een product/dienst/voorwerp dat voor jou onmisbaar is.

Wat is er onmisbaar in het leven? Familie en vrienden, daar kan niets tegen op. Maar er zijn ook veel producten, diensten en voorwerpen die ons leven zo vereenvoudigd hebben dat ze haast onmisbaar zijn geworden. Een ijskast/diepvries, een bed, een radio, toiletpapier, … noem maar op. Ze maken ons leven aangenamer en zijn iets wat we niet meer kunnen en willen missen.

Maar in deze moderne tijden zijn er ook veel producten en diensten die het ons aangenamer proberen te maken. Smartphones, wearables, Netflix, Google Maps, online bankieren, … Sommige dingen zijn makkelijk misbaar, andere dan weer iets minder. Bijvoorbeeld een dag zonder smartphone zou perfect gaan. Doch zal het heel moeilijk zijn. Zeker omdat een smartphone zoveel handige tools beschikt die je toch regelmatig gebruikt.

Smartphone

Voor mij is de smartphone zo goed als onmisbaar geworden. Niet dat hem eens geen dag aan de kant kunnen laten liggen, want dat gebeurd toch ook regelmatig. Maar het is wel iets onmisbaars geworden als we “on the road” zijn. Dit vooral dankzij het mobiele internet. Spelletje spelen of wat internetten als je ergens moet wachten, iets opzoeken naar aanleiding van een vraag of dilemma of zelfs nog maar het rekenmachine. En niet enkel dat. Ook de muziekfunctie op de smartphone wordt regelmatig gebruikt onderweg met bv het openbaar vervoer. Je hebt dankzij apps zoals Spotify een hele muziekbibliotheek binnen handbereik. Al is het streamen via 3G/4G niet optimaal door de lage datalimieten in de Belgische datapakketten van de verschillende providers.

Sony Xperia L

Dat een smartphone bijna onmisbaar is in mijn leven is nochtans niet te zien aan de keuze van smartphone, vind ik zelf. Momenteel bezit ik een budget smartphone van Sony nl de Xperia L. Draaiend op Android 4.2.2 beschikt deze smartphone maar 4GB intern geheugen. Dit is wel uitbreidbaar via SD-kaartjes maar spijtig genoeg nemen apps nogal wat plaats in op het intern geheugen. Hierdoor is het SD-kaartje vooral te gebruiken voor foto’s en muziek. Ontwikkelaars van apps zouden hier toch een oplossing voor moeten bedenken, zodat ook mensen met een budget smartphone niet op de beperking van geheugen stoten bij het aanschaffen/downloaden van apps. Buiten de beperking van geheugen ben ik over het algemeen wel tevreden van mijn Xperia L.

Het toestel ligt redelijk goed in de hand. Heeft een duidelijk en groot scherm en regeert vlot op de aanrakingen op het touchscreen. Ook het geluid voor muziek en het bellen is goed. De 8MP camera doet het verrassend goed, al kan de kwaliteit van de frontcamera nog wel sterk verbeterd worden. Deze Sony Xperia L heeft, net als vele andere smartphones, ook een batterij die één of meerdere keren per dag moet worden opgeladen naar gelang de intensiteit van gebruik. In stand-by gaat de batterij wel enkele dagen mee. Vooral WIFI/3G zijn batterij verslindende zaken op de Xperia L.

Vooral de veelzijdigheid van een smartphone maakt het tot één van de dingen die zo goed als onmisbaar zijn geworden in mijn leven, maar ook in dat vele andere van mijn lezers, niet?


Dit is een post uit #projectblogboek waarvoor we de inspiratie haalden uit het Blogboek van Kelly Deriemaeker.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties