Gadgets & technologie

Pixum: de fotoalbum test

Lange tijd getwijfeld en dan toch overstag gegaan om een fotoalbum online te maken. We drukten op regelmatige basis reeds onze digitale foto’s af om ze zelf in een album te steken. Maar nu toch de stap eens gezet om online een fotoalbum te maken. De keuze in aanbieders is enorm. Van Albelli over Pixum tot zelfs Hema en het Kruidvat. We kozen deze keer om een fotoalbum te maken bij Pixum.

Met de gratis software kan je makkelijk je fotoalbum samenstellen. Je hebt keuze uit verschillende formaten en verschillende papierkeuzes. Ook de cover en het inbinden kan je kiezen. Al is dit bij sommige formaten beperkt. Pixum biedt ook enkele thema albums aan zoals bv huwelijk of geboorte.

Bij het aanmaken van een fotoalbum kan je kiezen tussen een leeg album of gebruik maken van de assistent. Wij kozen er voor om een album van scratch af te maken. Een album met foto’s van de dochter vanaf de geboorte tot nu. Een simpel album met op elke bladzijde 1 foto per maand. En op het einde van het album enkele combinaties van foto’s. Het invoegen gaat zeer makkelijk. Ook heb je hier de keuze om je achtergrond aan te passen, passe-partouts te gebruiken, de indeling van je foto’s te wijzigen, … Zo kan je meerdere foto’s per pagina plaatsen in verschillende formaten.

Pixum voorziet tevens ook de mogelijkheid om video’s in te voegen. Je kan dan kiezen uit hoeveel foto’s de video moet bestaan in je album. Op de plaats van de video komt dan ook een QR-code die je kan scannen met je smartphone of tablet en zo alsnog de video kan bekijken.

Het bestellen van het aangemaakte album is ook zeer duidelijk. Betalen kan via VISA/Mastercard, Paypal of overschrijving. Bij betaling via overschrijving zit de betalingsvraag/factuur gewoon bij je bestelling. Levertijden zijn afhankelijk van het soort album dat je besteld. Reken op ongeveer één werkweek (productie + levering). Leveringen gebeuren door bPost.

De albums worden geleverd in een stevige verpakking en zitten dan nog eens in een plastiekfolie. De kwaliteit van de afdrukken is zeer goed. Net als de stevigheid van het album. Dit ondanks de softcover van ons gekozen album. Qua prijs valt Pixum zowat in de middenmoot, maar gezien de kwaliteit van het album is het zeker een aanrader voor iedereen die graag zijn digitale foto’s in een album wil gieten.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties