Netflix
De Online Wereld Things 2 do

Mijn Netflix to watch list

We zijn hier ten huize Herrie al enige tijd fan van Netflix. Af en toe een filmpje bekijken op een regenachtige dag of met de dochter naar haar favoriete kinderseries kijken. Dat was onze Netflix gewoonte de afgelopen maanden. Vooral voor de driejarige dochter werd Netflix regelmatig gebruikt als beloning als ze braaf was of ter afwisseling tussen het spelen, lezen en tekenen. Ze zag dan meestal Mickey’s Clubhuis of Jake en de Nooitgedachtland Piraten. Twee series van Disney waar ze ook bij wordt betrokken om mee te tellen en dingen te zoeken. En dat vindt ze echt geweldig.

Maar naast dit alles bevat Netflix ook heel wat series. Sommige verschenen reeds eerder op TV, andere zijn dan weer speciaal voor Netflix gemaakt. Dit laatste is ook het sterke punt vind ik persoonlijk van Netflix tov andere streamingdiensten die momenteel de wereld (proberen) te veroveren. Doch hebben we hier nog niet echt de tijd genomen of gevonden om series te bekijken op Netflix. Binnenkort op een regenachtige zomeravond misschien? Ik heb er alvast enkele klaarstaan in “mijn lijst” en wil deze wel eens met jullie delen.

Better call Saul

Better call Saul is een zogenaamde prequel. Een serie waarin één of meerdere personages uit een andere serie aan bod komen. Dit in een tijdspanne die de oorspronkelijke serie voorafgaat.  In Better call Saul is de advocaat uit Breaking Bad Saul Goodman het hoofdpersonage. De trailer ziet er veel belovend uit, dus ik ben echt benieuwd of het mij kan boeien. Voor de fans is er alvast goed nieuws want in 2016 komt het tweede seizoen uit.

Sons of Anarchy

Een serie waar enkele van de collega’s enorm fan van zijn. Een wapensmokelende motorbende grijpt de macht in haar stad, maar komt al snel in conflict met andere motorbendes, racistische groepen en natuurlijk de wet. Ik las de afgelopen jaren al enkele boeken over undercover operaties bij bv de Hells Angels. Deze boeken konden me echt boeien en het is fascinerend hoe het er aan toe gaat bij zo’n motorbende. Ik geloof dan ook dat deze serie mij zal kunnen bekoren. Het mag in elk geval enkele dagen regenen deze zomer of een heel strenge winter worden, want Sons of Anarchy telt 7 seizoenen.

Sense8

Sense8 is één van de series die voor en door Netflix zijn gemaakt. Deze Science Fiction serie is een project van Michael Straczynski (Babylon 5) en Andy & Lana Wachowski (The Matrix). Sense8 is gaat over 8 verschillende mensen over heel de wereld die door middel van telepathie elkaars leven ervaren. Alle acht worden ze echter opgejaagd door Mr Wispers, die hen als een bedreiging ziet. Een gloednieuwe serie waarvan momenteel nog maar één seizoen gedraaid is, maar waarvan de makers zeggen dat er genoeg materiaal is voor een vijftal seizoen. Na de X-files eindelijk nog eens een leuke Science Fiction serie?

Dit lijken in mijn ogen de series die ik momenteel echt wel wil bekijken via Netflix. Zijn er volgens jullie nog series die de moeite waard zijn op Netflix? Is het niet direct voor mij, dan wel voor de vriendin of de driejarige dochter? Ik ben alvast benieuwd naar jullie favoriete series op deze streamingdienst?

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties