ME, myself and I - Sirmeone
Projecten

Me, myself & I

Het voorlaatste thema uit de Blogboost Najaarschallenge is in mijn ogen misschien wel het moeilijkste om zo in een thema over te schrijven. Want met “Me, myself & I” kan je heel wat kanten op gaan. En op een persoonlijkere blog zoals deze zijn er al heel wat blogposts die in dit thema kunnen gestoken worden. Toch wil ik aan de hand van drie vragen jullie nog iets van mij ‘bloot geven’.

Wat zou je graag anders doen mocht je nog een keer zestien, achttien, … kunnen zijn?

Tot mijn achttien à negentien zou ik niet te veel anders doen. Ik heb een heel leuke jeugd gehad, met heel veel toffe momenten. De tijd van megadiscotheken, fuiven van jeugdbewegingen, … Echt heerlijk in de jaren ’90.

Als ik dan toch iets dien te kiezen dat ik zou willen anders doen is het studeren. Ik was niet echt een goede student. De vakken die mij interesseerde deed ik wel goed en graag, maar voor de andere (sorry aan o.a. de leraars Frans) kon ik soms mijn voeten aanvegen. Toch heb met doorzetting mijn diploma gehaald.

Daarna vol goede moed een studie Informatie Management & Support begonnen aan de hogeschool in Mechelen. Een leuke opleiding maar ook weer hetzelfde als in het middelbaar, jammer genoeg. En ook … dat studentenleven. ‘Shame on me!’ zou ik nu zeggen.

Als ik er nu zo op terugdenk had ik misschien ook daar moeten doorzetten om te proberen. Want naast IMS zag ik een opleiding Marketing of Journalistiek ook wel zitten. Jammer? Ja en nee. Maar daar kom ik later misschien nog wel op terug in een nieuwe blogpost.

En welke eigenschappen of kantjes van jezelf zou je liever inruilen voor andere?

Eén of twee dingen zou ik toch willen inruilen voor iets beters. Zoals hierboven al vermeld zou ik misschien soms wat meer doorzettingsvermogen willen hebben voor bepaalde zaken. Dit had me zo’n 17 jaar geleden misschien wel geholpen in mijn studies.

Een ander kantje van mij dat vooral de vriendin soms vervloekt is mijn ‘relax take it easy’ mentaliteit. Aan de ene kant is het goed om alles wat rustiger aan te doen. Zeker qua stressniveau. Aan de andere kant is het soms iets wat de zaken wat vertraagt. En dat is niet altijd handig, want dan kom je ineens in tijdsnood wat dan weer wel het stressniveau omhoog duwt. Een goede balans zou dus wenselijke zijn.

Waar droom jij van?

Er zijn wel enkele dromen die ik nog in mij heb. Dat behandel ik nog in een nieuwe lifelist-blogpost. Maar van enkele dromen wil ik toch al een tipje van de sluier oplichten. Zo zou ik graag eens een kinderboek schrijven, maar ook een eigen bedrijfje oprichten, daar droom ik van. Wie weet komen die ooit in een nabije of verre toekomst wel uit.

Waarvan we allemaal hier thuis wel dromen, en ik denk heel veel mensen tijdens deze perioden, is op reis kunnen gaan. Eén van de reisdromen is terug een tripje naar Italië. Het Gardameer en/of Toscane staan dan zeker op de planning. Benieuwd of deze droom snel kan uitkomen.


Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het zevende thema (Me, myself & I) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties