Lijstjestijd
Allerlei Gadgets & technologie Gedachtenkronkels

Lijstjestijd: een lijstje om van te dromen (en ook te sparen)

De Sint is vrijdagnacht aangekomen in ons landje. Hij heeft ondertussen ook laten weten dat alle kindjes braaf zijn geweest het afgelopen (moeilijke) jaar. Het is dan ook lijstjestijd waar de de kindjes volop hun verlanglijstjes aan het maken zijn. Maar niet alleen kindjes hebben een verlanglijstje. Ook wij, de ouders, durven al eens dromen wat we op zo’n verlanglijstje zouden plaatsen.

LEGO Ideas: Vleugelpiano

LEGO Vleugelpiano

Als kleine jongen speelde ik veel met LEGO. Uren heb ik gebouwd, afgebroken en terug opgebouwd. Van huizen tot voertuigen. Van bouwpakketten tot eigen fantasie. Het was plezant die kindertijd. En nu er hier thuis ook een kindje rondloopt wordt de LEGO ook wel eens bovengehaald (als zij zin heeft). Het samen bouwen met de dochter is wel leuk en dus droom ik af en toe wel eens van een originelere bouwdoos van de bekende bouwsteentjes. Zoals bijvoorbeeld de vleugelpiano waarop je zelfs echt kan spelen.

JBL Bar 9.1

Al meer dan 7 jaar hebben we hier thuis een surround systeem van Samsung en dit in combinatie met een dvd-speler. Het is een bekabeld 5.1 systeem, wat perfect paste in het appartement dat ik toen huurde. Ondertussen zijn we verhuisd en is zo’n bekabeld systeem niet doenbaar in onze leefruimte. We dromen dan ook van een draadloos surround systeem of soundbar. De JBL Bar 9.1 combineert dit allemaal, maar is natuurlijk helemaal om enkel van te dromen momenteel :-).

Wacom Intuos Pro Paper Large

Wacom Intuos Pro Paper Large

Eén van de dingen dat de vriendin eigenlijk graag doet is tekenen. De laatste jaren heeft ze zich daar niet echt meer aan gewaagd. Maar ze zou deze draad, of in dit geval het potlood, terug opnemen. De kerstkaartjes dit jaar zijn alvast getekend door haar. (binnenkort meer hierover) Omdat tegenwoordig toch alles meer en meer digitaal gaat, droomt ze van een tekentablet. Doch wil ze ook de feeling van iets te tekenen op papier niet verliezen. Eén van haar dromen op het verlanglijstje is dan ook de Wacom Intuos Pro Paper Large. Een A4 tekentablet waar je ook gewoon kan sketchen op een A4 papier en dit nadien inladen op de computer zonder het blad te moeten scannen.

Canon EOS 250D

Foto’s worden hier, vooral bij gebrek aan tijd, veel te weinig genomen. Iets waar we zeker moeten aan werken. Want we doen het beide graag. En ook de dochter neemt graag foto’s. Momenteel doen we dit vooral via onze smartphones of via mijn compact camera de Panasonic Lumix DC-TZ90. Doch zouden we in de toekomt willen overschakelen naar een spiegelreflexcamera. De schoonbroer heeft er eentje en eerlijk gezegd. Het nemen van foto’s voelt daar toch plezanter bij, dan met een compact camera. Ook de mogelijkheid om de lens te verwisselen is een voordeel bij de spiegelreflex camera’s. Het hoeft niet perse een Canon EOS 250D (body) te zijn het kan ook een Nikon zijn bv.

Je ziet het onze lijstjestijd is een tijd van dromen en ook sparen natuurlijk om in de (nabije) toekomst iets van ons lijstje te kunnen schrappen.

Q: Is het bij jullie ook lijstjestijd? En wat zouden jullie er op plaatsen?

Pin it
Lijstjestijd

Uitgelichte afbeelding: Mel Poole op Unsplash
Disclaimer: Het blogartikel bevat enkele affiliate links.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties