Levend Aas
Leesvoer

Levend Aas: Hoe online daten vrouwen fataal wordt…

Sinds we verhuist zijn heb ik duidelijk de leesmicrobe terug gevonden. Er werden al enkele boeken uitgeleend bij de bibliotheek en ook enkele ongelezen boeken werden reeds verwezen naar het schap “gelezen”. Eén van mijn favoriete genres is nog steeds detectives en undercover verhalen. Het was dan ook tof dat ik dankzij L&M Books dit pas verschenen boek mocht lezen van een veelbelovend Vlaams auteur.

Katrien Van Effelterre

“Katrien Van Effelterre (°1979, Diest) gaat niet joggen zonder de bosgrond af te speuren naar een verborgen lijk. Want mensen denken meer dan ze zeggen en doen meer dan ze laten zien. ” aldus de auteursinfo op haar website.

Katrien studeerde Germaanse Taal- en Letterkunde en promoveerde in 2006 met een doctoraatsonderzoek naar terugkerende doden in de volkse vertelcultuur. Na enkele jaren verruilde ze de academische publicaties voor fictie. Haar eerste boek Vossenspoor verscheel in 2014. In 2016 komt ze nu met een spannende thriller “Levend Aas”. Een boek geschreven na de verhalen die ze hoorde van een schoolvriendin die ze al geruime tijd niet meer had gezien. Tevens is “Levend Aas het begin van een nieuwe misdaadreeks.

Levend Aas

Hoe online daten vrouwen op een gruwelijke manier fataal wordt…

Undercoveragente Patricia Rodiers probeert tijdens een blind date een seriemoordenaar te ontmaskeren. Maar haar beeld van de dader, die via een datingsite opereert, strookt niet met de blauwogige piloot die aan haar tafeltje verschijnt. Terwijl Patricia en haar team in het duister tasten, verdwijnen er steeds meer vrouwen en komt gaandeweg de gruwelijke modus operandi van de seriemoordenaar aan het licht. Patricia ziet maar één mogelijkheid om de ziekelijke dader te stoppen: een geheim datingprofiel creëren en de dader naar zich toe lokken. Wat volgt is een ijzingwekkend kat- en muisspel…

Recensie

De beschrijving van “Levend Aas” wekte bij mij al direct een positieve nieuwsgierigheid. Een detective met een undercoveragent, direct een stijl waar ik fan van ben. Dat het boek niet van een bekende auteur komt doet er niet toe. Het verhaal moet boeien en dat deed het vanaf hoofdstuk 1. Katrien Van Effelterre heeft een erg aangename en vlotte schrijfstijl. Met het hoofdpersonage, de undercoveragente Patricia Rodiers en de spoken uit haar verleden, heeft Katrien een goed en overtuigend karakter neergezet. Tevens komt het hoofdpersonage ook heel menselijk over. Naast het onderzoek dat undercoveragente Rodiers voert komen er ook diverse andere thema’s aan bod, waaronder pesten en anorexia. Hierdoor is het een niet alledaagse thriller geworden.

Katrien zaait heel wat twijfel en verwarring in het verhaal. Door deze verwarring en twijfel werd het boek op geen enkel moment saai. Het verhaal wordt aan een hoog tempo vertelt waardoor je het echt in één keer wil uitlezen. Het boek is een enorme aanrader, ook voor mensen die niet zo van het genre houden. Dit mede dankzij de schrijfstijl van de auteur. Een boek vol spanning maar waarbij ook een regelmatig een (glim)lach aan te pas komt. Ik kijk al uit naar de opvolger!

  • Auteur: Katrien Van Effelterre
  • Titel: Levend Aas
  • Pagina’s336
  • Publicatiedatum20 april 2016
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789044348569
  • UitgeverThe House of Books
  • Genre: fictie
  • Te koop bij o.a. Bol.com als Ebook en paperback en bij The House of Books

 

Uitgelichte foto naar analogie met de cover van het boek.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties