lectuur
Leesvoer

Leesvoer: een uitdaging

In mijn “kindertijd” las ik redelijk veel boeken. O.a. De Kleine Prins (in het Frans) van Antoine de Saint-Exupery, de boeken van Roald Dahl (o.a. De GVR) en Thea Beckman (denk maar aan Kruistocht in Spijkerbroek). En nog zoveel meer al dan niet verplichte (school)lectuur. Ook nu lees ik nog vrij veel, voornamelijk magazines en uiteraard De Kiekeboes als er een nieuw album verschijnt. Echte boeken (romans en dergelijke) zijn de laatste jaren echter beperkt tot een drie- à viertal per jaar. Veel te weinig vind ik zelf en daarom heb ik mezelf ook uitgedaagd om dit jaar dit aantal toch zeker te verdubbelen.

Leesvoer

Maar welke boeken ga ik nu lezen? Ik heb er thuis nog wel enkele klaar liggen om gelezen te worden. Ik denk dan spontaan aan de biografie van Steve Jobs, Undercover Hooligan, Onthullingen van een politiecommissaris, … Genoeg boeken om mijn leeslijst te verdubbelen t.o.v. de vorige jaren. Een lijst die gedomineerd werd door politieromans en undercover verhalen. Blijkbaar een genre dat mij de laatste jaren kon bekoren want ook twee van de te lezen boeken zijn in dit genre te catalogeren. Misschien toch maar eens mijn interesses qua literatuur uitbreiden dit jaar? Alle tips zijn natuurlijk welkom.


Uitgelichte afbeelding: Sid Saxena op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12 januari 2015 20:29

Thrillers? Bart Debbaut of Piet Baete. Bavo Dhooge ook.
Herman Koch in het genre Romans, echt aan te raden. Watervrees tijdens de Verdrinking van Brusselmans. Arien Lubach is ook aan te raden.
Madeleine Wickham heeft een Roman ‘Het Zwemfeestje”, haar sterkste boek ooit.