WIJ zijn Antwerp!
Allerlei Gedachtenkronkels

Jupiler Pro League: het nieuwe voetbalseizoen komt er aan

Vandaag 12 juni 2018, de dag na de knappe overwinning van de Rode Duivels tegen Costa Rica, stond met stip aangeduid in vele voetbalfans hun agenda. Niet omdat de Rode Duivels dan naar het WK in Rusland zouden vertrekken. Wel omdat de Jupiler Pro League de kalender van het komende voetbalseizoen zou bekend maken. Zoals jullie al een paar keer hebben gelezen op deze blog ben ikzelf fan van de enige echte ploeg van’t Stad nl Royal Antwerp Football Club. Na ons, onverwachte, prachtige eerste seizoen terug in de hoogste afdeling van het vaderlandse voetbal, is het voor ons dus uitkijken hoe gunstig de kalender zou zijn. Een gunstige kalender geeft als fans een beter gevoel dan dat je direct tegen alle “topclubs” moet voetballen de eerste speeldagen. Naast een goede kalender dient natuurlijk ook de club een degelijke ploeg samen te stellen om het nieuwe seizoen aan te vangen.

Gunstige kalender of toch niet?

Bij het aanschouwen van de eerste speeldagen van het nieuwe seizoen, kunnen we als fans toch wel besluiten dat de kalender redelijk gunstig is. De Great Old opent zijn nieuwe seizoen op het veld van Sporting Charleroi op zondag 28 juli. Een te duchtte tegenstander maar zeker niet zwaarder dan Anderlecht afgelopen seizoen. En we weten allemaal hoe deze wedstrijd is geëindigd, in een prachtig gelijk spel voor de oudste club van het land.

De eerste thuiswedstrijd van mijn geliefde ploeg is begin augustus. Dan ontvangen de rood-witte helden KV Kortrijk. De West-Vlamingen streden afgelopen seizoen net als R.A.F.C. tot één van de laatste speeldagen mee voor een play-off 1 ticket. Ook dit seizoen zullen zij één van onze concurrenten worden in de strijd om dit felbegeerde ticket. In augustus speelt de Great Old nog twee andere thuiswedstrijden. Kampioen Club Brugge en promovendus Cercle komen respectievelijk op speeldag 4 en 5 naar het Bosuilstadion.

Het zwaardere deel van de kalender is gereserveerd voor september. Bij begin van het nieuwe schooljaar staat een verplaatsing naar Anderlecht op de planning. Maar ook wedstrijden tegen STVV, Zulte Waregem en KAA Gent staan die maand op de planning. Hopelijk draaien we dan net zoals afgelopen seizoen vlot mee met de top 6 van de Jupiler Pro League.

Club en Waasland

Als Antwerp-supporter staan de wedstrijd tegen Club Brugge altijd in vet aangeduid op de kalender. Zeker sinds het verdwijnen van Beerschot zo’n 20 jaar geleden. Met een thuiswedstrijd in het begin van het seizoen en een uitwedstrijd rond Kerstmis staan de twee wedstrijden tegen Club dit kalenderjaar op de agenda.

Daarnaast staat op mijn kalender ook de wedstrijden tegen Waasland(-Beveren) aangeduid met fluo. Niet omdat dit een ‘vijand’ is of één of andere mooie traditieclub. Neen als Antwerp-fan wonende in het Beverse is het altijd leuk om daar een goed resultaat tegen neer te zetten. Deze, volgens de media regionale derby *, staat gepland in het weekend van 26 oktober op de Freethiel. Terwijl de geel-blauwe leeuwen in het weekend van 14 december een bezoek brengen aan het Bosuilstadion. Met hun nieuwe coach Yannick Ferrera, zouden ze net als vorig seizoen ook wel eens voor de verrassing kunnen zorgen en dus een concurrent zijn voor een play-off 1 ticket.

De volledige kalender van de Jupiler Pro League kan je hier downloaden. Deze van Royal Antwerp F.C. is hier te vinden. De eerste zeven speeldagen liggen reeds vast. Vanaf speeldag 8 worden de juiste data nog bekend gemaakt. Dit naar aanleiding van de TV-uitzendingen op Proximus & Telenet.

Q: Waar zien jullie de Great Old eindigen in het klassement? En wat is jullie favoriete team in het Belgische voetbal?

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties