De wijde wereld in Foto's

Italië 2011: een kort verslagje

We zijn weeral ruim een week aan het werk na twee weken welverdiende vakantie. Dit jaar was de bestemming nogmaals Italië. De eerste week verbleven we in Sesto Fiorentino, een voorstadje van Firenze, Toscane. Tijdens de tweede week was Torbole (Gardameer) onze verblijfplaats. Het waren twee super weken, in een zonovergoten Italië. Zo bezochten we het prachtige Firenze, Voltera en San Giminano. Maakten we een rondrit door de Chiantistreek en kochten we natuurlijk enkele liters lekkere wijn. En ‘s avonds genoten we op het terras van het hotel van lekkere Toscaanse streekgerechten.

Italië 2011

Aan het Gardameer was het vooral genieten van de streek en uitrusten. Ook dit jaar namen we de kabellift naar Monte Baldo om te genieten van het uitzicht met als extra de avonturen van enkele tientallen paragliders. In Limone bezochten we het “Citroenkasteel” en leerde we meer over de geschiedenis en de teelt van citrusvruchten. En natuurlijk kon een bezoekje aan een wijnmuseum en -makerij niet ontbreken. Ook hier sloegen we enkele flessen wijn in. Stuk voor stuk prijswinnaars.

Waar we in Toscane genoten van de plaatselijke lekkernijen, was het aan het Gardameer weer tijd voor tientallen pizza’s. Waar we in België ‘s middags een broodje gaan halen, dan is het daar een stukje pizza. Lekker, zeker omdat er zo veel variatie in te vinden is.

Er waren ook nog enkele andere hoogtepunten op onze reis maar die komen jullie wel in de loop van het jaar te weten 😉

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties