Allerlei

Indian Curry Style of Bicky Crisp

Sinds begin oktober kan je op de website van Lay’s kiezen welke nieuwe smaak van chips je volgend jaar in de winkelrekken wil zien liggen. Uit ruim 240.000 inzendingen koos de jury twee finalisten (Bicky Crisp & Indian Curry Style) die meedingen naar de hoofdprijs van 25.000 euro, alsook 1% van de omzet van de winnende smaak.

Ondertussen heb ik de twee smaken nl. Bicky Crisp en Indian Curry Style aan een smaaktest onderworpen. De verwachtingen lagen hoog bij het openen van de zak Bicky Crisp, die ik al eerste testte. De geur deed me niet echt denken aan de gekende Bicky Burger. De chips geur overheerste toch nog. Dan maar eens proeven. En ook dit sloeg tegen. Het smaakte wat zoet en wat zout. Maar nergens kon ik de smaak van de Bickysausje waarnemen. Maar ondanks de ontbrekende “Bicky”-smaak, zijn deze chips toch een lekker versnapering tijdens een avondje TV kijken.

De tweede smaaktest enkele dagen later ving ik dan ook aan met minder hoge verwachtingen. Tijdens een regenachtige TV-avond, werd de zak Lay’s Indian Curry Style boven gehaald. Na het openen rook ik al een vleugje curry, maar niet te overheersend. Een goed start deze keer. En ja hoor, ook de smaakpapillen werden geprikkeld door de curry. Een licht pikant, zoete curry smaak, die zeker niet overheerst. Net genoeg curry zodat je de chips zelf nog proeft. Deze smaak is in mijn ogen dan ook zeker de winnaar van deze wedstrijd, en mag voor mij vanaf volgend jaar vast in het assortiment Lay’s chips komen.

Stemmen kan nog tot 27 november 2011.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties