Leesvoer

In de Ban van de Bal

Als voetballiefhebber moest ik het boek “In de Ban van de Bal”  van Dave Peters zeker lezen. Dave Peters is bij de meeste gekend als oud-presentator van de avondshow op MNM, maar als echt voetbaldier voorziet hij de meest uiteenlopende voetbalwedstrijden van commentaar op BelgacomTV. Dave Peters is echt een wandelende voetbalencyclopedie. De ideale man dus om een boek te schrijven vol met leuke en straffe kleedkamerverhalen uit het Belgische voetbal.

Na een korte voorwoord van Dave’s vrouw en een inleiding waarom hij dit boek geschreven heeft begint hij direct met een topper qua kleedkamer belevenissen nl Johan Boskamp. Iedereen die Boskamp al eens heeft bezig gezien kan zich levendig inbeelden hoe het daar soms aan toe is gegaan in de kleedkamers. Als Antwerpfan kon ik me dan weer echt voorstellen hoe het bij Patrick “Boom Boom” Goots er aan toe ging. De verhalen die dus op de tribunes rondgingen waren niet uit de lucht gegrepen.

In een vlot leesbare stijl brengt Dave Peters ook nog verhalen van Mike Verstraten, Eddy & Kristof Snelders, Leo Van der Elst, en nog andere bekende Belgische (ex-)profvoetballers.  De straffe verhalen worden aangevuld met extra info uit de gekende media. Een leuk extraatje zijn de Panini-stickers die je her en der in het boek dient te kleven als illustratie bij de verhalen. Ik heb regelmatig de tranen van’t lachen moeten afvegen. Het is een echte aanrader voor de voetballiefhebber. Een ideaal cadeau voor onder de kerstboom misschien?

  • Auteur: Dave Peters
  • Titel: In de Ban van de Bal
  • Extra: De strafste kleedkamerverhalen uit het Belgische voetbal
  • ISBN:9789002252365
  • Pagina’s: 288
  • Uitgever: WPG Uitgevers BE
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties