huizenjacht
Huizenjacht

Huizenjacht: een nieuw begin

De laatste maanden heeft ons kleine schat Yentl veel van onze tijd ingepalmd. Natuurlijk zal de komende jaren nog veel aandacht vragen. Maar toch, de eerste maanden na de geboorte van het eerste kindje zijn toch anders. Het is allemaal nog wat zoeken en doen, waardoor dus andere zaken even in de ijskast waren gestopt. Zo zoeken we namelijk nog steeds een huis, om te kopen en samen met ons drietjes te gaan bewonen. Vrij doorsnee plan, maar eentje waar veel tijd in kruipt.

Urenlang Immoweb, Zimmo.be, Vlan.be en Hebbes afschuimen, net als de vele websites van immokantoren. Regelmatig de auto in om door verschillende dorpjes te rijden op zoek naar huizen die te koop staan. Afspraken maken met makelaars/eigenaars om een mogelijk interessant pand te gaan bezoeken. Het beloven nog slopende maanden te worden.

En dan is er nog het financiële plaatje. Hoeveel kunnen we wel lenen? Aan welke rentevoet zal de lening zijn? Kiezen we voor een vaste of een variabele rentevoet? Is het misschien interessant om juist over de grens te gaan wonen in Nederland? Er zijn dus nog veel vragen waarop we nog een antwoord moeten zoeken.

Eén voordeel hebben we wel. We zijn het al eens over de streek waar we een huisje zoeken, nl. het Waasland. Dit past het beste qua ligging voor ons beide ivm werk en familie. Ook over het soort huis verschillen de meningen niet zo fel. We zoeken dus een huis met tuin in een rustige kindvriendelijke buurt. Ook een garage is wenselijk. Het huisje dient ook minstens drie slaapkamers te hebben. En dit met het oog op nog verdere gezinsuitbreiding. Qua renovatie willen we gerust de handen uit de mouwen steken, maar het zou wel best direct bewoonbaar moeten zijn. Kwestie van én niet de lening af te betalen én geen huur te betalen voor het appartement waar we nu wonen.

Tips zijn dus meer dan welkom. De tip die lijdt naar onze “droom”woning zal op een gepaste manier bedankt worden 😉


Uitgelichte afbeelding: RODNAE Productions

Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10 oktober 2012 21:40

Dat klinkt herkenbaar :-). Toen mijn kleine meisje enkele maandjes oud was begon ik ook aan de huizenjacht. Niet zo evident als alleenstaande mama met een baby. En met zo ongeveer het zelfde wensenlijstje als jullie! Maar met véééél geduld en héél véél huizen bekijken en afkeuren en verder zoeken… Lees verder »

11 oktober 2012 12:03

Hey Elke, Ik ben van oorsprong West-Vlaming en daar ook nog ingeschreven. Doordat we beide aan deze kant van België werk hebben zullen we eerst hier een huisje zoeken. Ooit wil ik wel terugkeren naar West-Vlaanderen 🙂 Tis toch een heel andere leefomgeving en mentaliteit. We zijn al heel lang… Lees verder »