Stil aan deze kant
Website

Het is stil aan … deze kant

Jullie zullen het misschien al wel gemerkt hebben op deze blog. Maar het was hier heel stil de laatste tijd. Dit had allerlei redenen. De zin om te bloggen was er zeker wel, de inspiratie was er ook nog wel, maar …

Geen woorden uit het toetsenbord

… de inspiratie en zin om te bloggen resulteerde niet tot woorden die uit mijn toetsenbord vloeiden. Niet dat het toetsenbord van de PC stuk was. Dat werd wel degelijk gebruikt. Maar de woorden die eruit kwamen, vormden geen deftige teksten meer. Een probleem natuurlijk als je blogberichten aan het schrijven bent. Gelukkig was de vriendin er nog om mee te helpen om Ouder Blog toch nog wat te updaten. Daar verschenen de laatste tijd heel wat boekrecensie. Eigenlijk was dat het grootste aandeel van de blogposts daar. Sinds COVID-19 komt er heel weinig info door qua onderwerpen die geschikt zijn voor Ouder Blog. Daar is de laatste tijd gelukkig verandering in aan het komen. Dus kunnen we er weel vol tegen aan.

Lawaaimakers

Een andere reden waarom er niets verscheen was te vinden achter de schermen van de blog(s). Sinds geruime tijd krijg ik meer de vraag om (betalende) samenwerkingen aan te gaan, voornamelijk op Ouder Blog. Ook de banners op die blog en de reclame op het forum van De Vierkante Paal beginnen meer geld op te brengen. Om dit alles wat meer in een wettelijk kader te gieten ben ik sinds september zelfstandige in bijberoep geworden. Zo kan er officieel gefactureerd worden. Dit zorgde ervoor dat ik de tijd tussen het op orde brengen van ‘Lawaaimakers’, Ouder Blog, het hoofdberoep en het gezin moest verdelen. Hierdoor verloor ik tijd om hier te bloggen. Nu we voor het bijberoep wat structuur hebben gevonden, de website komt nog, kunnen we dus wat meer bloggen op Herrie.be.

Hoofdberoep

Ook het hoofdberoep zorgde de laatste tijd ervoor dat de woorden niet echt goede blogberichten vormden. Niet dat ik extreem veel meer werk dan voor de vakantie. Maar het is allemaal wat hectischer. Hierdoor voel ik me fysieke niet echt vermoeid, maar mentaal was het allemaal soms wat veel. Ik probeerde me zo sterk mogelijk te houden, maar merkte gewoon dat er meer tijd versleten werd aan dingen zoals YouTube, het knutselen aan een site om die uiteindelijk toch de prullenbak in gooien, … Niet dat het momenteel beter draait op het werk. Maar door zelf wat meer structuur in mijn ‘vrije’ dagen te steken, lukt het me terug om mentaal frisser voor de dag te komen.

Schilderen en kliederen

Tijdens de afgelopen herfstvakantie werd er werk gemaakt om de leefruimte onder handen te pakken. Vorig jaar werd de keuken en veranda reeds opgefrist. Dus nu was het de beurt aan de andere ruimte waar we veel van onze tijd thuis doorbrengen. Na veel wikken en wegen vonden we eindelijk kleuren waar we tevreden over waren nl orkaan en tule. Voor het plafond werd er geopteerd voor het gebruikelijke wit. Behang verwijderen, muren afwassen en schilderen maar. Er kruipt toch meer werk in dan je denkt. Zeker omdat je tussen de verschillende lagen rekening moet houden met de droogtijd van de verf. Deze werken zorgden natuurlijk ervoor dat niet alleen het bureau en zetels verzet werden. Ook het internet ging tijdens de dag uit. Een kleine digitale detox zeg maar. Naast de schilderwerken, waar we een beetje hulp kregen van mijn ouders, werd ook de indeling een beetje aangepakt. Het lijkt nu net allemaal iets ruimer, mede ook door de kleurkeuze die van aardetinten naar frisse kleuren ging.

Je merkt dat we achter de schermen dus niet echt hebben stil gezeten. Maar niet getreurd, er staan voor de komende tijd al enkele blogposts op de planning.


Uitgelichte afbeelding: Johannes Plenio on Unsplash

Disclaimer: de verf kochten en het materiaal om te schilderen kochten we zelf aan bij Gamma en Action.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties