't Hemelrijk
Avondje uit Uit eten/drinken!

Hemels genot in ‘t Hemelrijk

Eten bij onze Nederlandse buren wordt nogal snel terug gebracht naar een broodje kroket (uit de muur) of één of ander Unox gerecht. Maar er is zoveel meer. En ook op hoogstaand culinair niveau is er bij onze noorderburen heel wat te beleven. Dat laatste konden we zelf proeven in ‘t Hemelrijk te Hulst, ergens in juli.

‘t Hemelrijk

‘t Hemelrijk is gelegen in het centrum van Hulst, een stadje vlak over de Belgisch-Nederlandse grens. Het restaurant bevindt zich in een gezellig pand en heeft een frisse uitstraling. Daarnaast is er nog een gezellig terras aanwezig, waar het zalig toeven is op mooie dagen. Chef Thomas d’Hooghe zorgt, samen met zijn team, voor de lekkere menukaart. Een menukaart waarin sterk wordt ingezet op de streekproducten. En hij slaagt daar zeker in met een 16/20 en twee koksmutsen in de Gault & Millau gids.

Ons oordeel

Volgens de weerberichten ging het de dag van onze reservatie in ‘t Hemelrijk, niet echt denderend weer worden. De weergoden waren ons echter goed gezind en het werd een heerlijke zomerse dag. Niet enkel wij waren (blij) verrast, ook het personeel van ‘t Hemelrijk. Zij hadden in allerijl toch nog het terras klaargestoomd voor de service van ‘s avonds. Wat dus maakt dat wij konden genieten van het rustige en gezellige terras van dit Zeeuws restaurantje.

Omdat wij gereserveerd hadden via een actie van Albert Heijn, was er een speciaal menu samengesteld door de chef. Een culinair 4 gangen menu met aangepaste wijnen, met de mogelijkheid om een extra gang bij te nemen. Wij opteerden met plezier voor de extra vijfde gang.

De menu
  • Aperitief (extra):Zomerse cocktail met orangella (limoncello van appelsienen) en Zeeuwse krekels
  • Voorgerecht: Noordzeekrab & vlierbloesem
  • Extra gerecht: Oosterschelde kreeft “Chakchouka”
  • Tussengerecht: Noordzee pladijs & Chipirones
  • Hoofdgerecht: Geroosterd kalf pré salé
  • Dessert: Aardbei uit Hulst, Citrusafrikaan, Roos & Geranium
Streling voor het oog en de tong

Alle vijf de gangen waren niet alleen een streling voor het oog. Maar ook de smaakpapillen werden enorm geprikkeld. Chef Thomas d’Hooghe is een jonge, doch enorm getalenteerde chef. Hij brengt een moderne keuken op tafel, en dit zonder de streekproducten uit Zeeuws-Vlaanderen uit het oog te verliezen. Daarnaast levert hij deze gerechtjes ook nog eens prachtig gestileerd af aan tafel.

Naast natuurlijk de enorm smakelijke gerechtjes, en de juiste bijhorende wijnen, is de bediening in ‘t Hemelrijk top. Het personeel ontvangt je op een vriendelijke, doch onbedwongen manier. Bovendien kenden ze de details van de menu goed en kreeg je een fijne uitleg per gerecht. Toen het iets later op de avond wat frisser werd, kon je op het terras blijven genieten dankzij de aangeboden poncho’s. Een detail misschien, maar eentje dat vele (vooral vrouwelijke) gasten konden appreciëren. Wij vonden het alvast een aangenaam avondje uit, en een adresje om te onthouden voor een volgende datenight.

Update: Restaurant ‘t Hemelrijk in Hulst is jammer genoeg definitief gesloten.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties