Complimentendag
Allerlei

Een goed moment voor een compliment

Vandaag is het complimentendag. Een dag waar je iemand eens een complimentje moet mag geven. Maar waarom een compliment geven? Complimenten geven versterkt onze gevoeligheid, ons mens-zijn en geeft ons kracht.  Daarenboven bouwen we zo aan wederzijds zelfvertrouwen doormiddel van positieve communicatie.  En die positieve communicatie is iets wat in deze moderne tijden veel te weinig wordt gedaan. Het is dan ook terecht dat op een dag zoals vandaag hiervoor aandacht wordt gevraagd.

Compliment?

Het geven van een compliment is iets wat we ervaren als iets moeilijks. Daarom is het dus nooit verkeerd om regelmatig iemand een compliment te geven.  Een compliment geef je aan iemand uit waardering voor iets dat hij/zij heeft gedaan. Dat moet niet perse iets zijn dat jou persoonlijk heeft geraakt. Maar dat mag ook iets zijn dat een hele gemeenschap treft. Zo kan je bv een complimentje geven aan de militairen die in de steden patrouilleren naar aanleiding van de aanslagen.

Een simpel schouderklopje en bedankt is goed maar het kan ook verder gaan. Zo kan je je inspiratie aan het werk laten en een compliment op een creatieve, speelse met gevoel voor humor manier brengen. Hierbij moet je wel opletten dat je de boodschap duidelijk kenbaar maakt aan de persoon/personen aan wie je je complimentje richt. Anders kan je wel eens met rode wangen komen te staan.

Dus geef vandaag nog iemand een leuk complimentje, maar vergeet dit niet de rest van het jaar ook te doen. Iemand een complimentje met bijhorende (glim)lach schenken, kan wonderen verrichten!

Dank u!

Dank u! Mijn welgemeende en oprechte dank u wel! Een bedankje en complimentje omdat jij nu mijn blog aan het lezen bent. Een blog die de laatste tijd iets minder berichten verschenen dan ik had gewild. Een blog waar ik ook terug wat meer persoonlijke dingen wil posten. Maar ook iets wil gaan doen met video. Geen wekelijkse vlogs, maar spontane filmpjes uit het dagelijkse leven. Daarom nogmaals bedankt om toch hier (af en toe) te komen lezen. BEDANKT!

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties