Philips S7710
De Online Wereld Gadgets & technologie

Getest en afgewezen

Het is een tijdje geleden dat we hier nog eens geblogd hebben. Maar we zijn er terug. Het was de afgelopen tijd nogal een drukke periode ten huize Herrie. Vakantie, kleine verbouwingen buiten, werk, goede nazomer, … Het kost allemaal veel tijd. En de vrije tijd die je dan hebt, die besteed je aan het gezin. Samen in de zetel of aan tafel ipv ‘s avonds nog voor de computer te kruipen. Vandaar dat er hier de afgelopen maanden weinig activiteit was. Echter niet getreurd want ik begin terug de drive te vinden, en inspiratie om er weer tegen aan te gaan. We starten alvast met een leuk item dat ik de afgelopen weken heb mogen testen dankzij The Insiders en Philips nl het Philips series 7000 scheerapparaat.

Philips Series 7000: wet en dry shaver

Ik scheer mij voornamelijk nat met een Wilkinson scheermesje en scheergel voor gevoelige huid. Daarnaast heb ik al enige tijd een elektrisch scheerapparaat van Braun. Eentje dat ook geschikt is voor de gevoelige huid, dankzij een speciale cooling unit tussen de mesjes.

Het scheerapparaat van Philips dat ik mocht testen is de S7710/26 uit de Series 7000 reeks. Eén van de topmodellen uit deze serie. Dit toestel wordt geleverd met een handig reinigingsstation. Dit station reinigt niet enkel de scheerkoppen, het laadt ook het toestel op. Het reinigen gebeurd in dit geval niet met water maar met een reiningsmiddel welke je in een soort cassette kunt aankopen en onderaan in het reinigingsstation plaatst. Het reinigt dus niet alleen, maar ontsmet ook de koppen. Naast het reinigen van de scheerkoppen, laadt dit station ook je scheerapparaat op. Twee vliegen in één klap dus.

Een ander voordeel van dit toestel is dat je niet enkel droog kan scheren. Ook nat zonder scheerschuim- of gel en nat met scheerschuim of – gel is mogelijk. Ik testte tijdens de afgelopen weken de drie mogelijkheden uit. Hierbij gaf het scheren met scheerschuim of -gel het beste en gladste resultaat.

https://www.instagram.com/p/BKIJ1GEjQLy

Dankzij het reinigingsstation is het scheerapparaat niet enkel makkelijk schoon te maken, het ligt tevens ook goed in de hand. Wat toch wel aangenaam is om je zonder problemen te kunnen scheren.

Naast het reiningstoestel/oplaadstation bevat de verpakking ook een aparte reis oplader en opbergdoosje. Zo moet je op reis niet heel het reiningsstation liggen meesleuren. Het reinigen kan ook door het af te spoelen onder stromend water. Het opladen van dit Philips scheerapparaat gaat ook erg snel en de autonomie bedraagt toch een kleine drie à vier scheerbeurten.

Aanrader of niet?

Is dit scheerapparaat een aanrader? Ja en neen! Voor mij persoonlijk voldoet het toestel niet echt aan mijn verwachtingen. Dat je niet hetzelfde resultaat behaald als met een gewoon scheermesje is normaal, maar als ik de vergelijking maak met mijn Braun scheerapparaat dan levert de Philips een minder resultaat op. Als ie het verschil klein als je het Philips-toestel gebruikt met scheerschuim of – gel. Het stelde me vooral teleur als mijn baard iets langer en dus zwaarder was. Bij lichte baardgroei doet hij wel uitstekend zijn werk. Voor mensen met gevoelige huid is het ook een aanrader. Ik had gedurende de testperiode geen last hiervan. Al is het in het begin toch wennen aan de ronde scheerkoppen.

The Insiders

Al geruime tijd ben ik lid van The Insiders. The Insiders is een community in verschillende Europese landen waarbij iedereen zich kan aansluiten zich opgeven bij verschillende campagnes die zijn aanbieden. Tijdens deze campagnes testen de gelukkige “Insiders” dan het product of dienst waarvoor ze zich kandidaat hebben gesteld. De campagnes variëren enorm. Zo kon ik, naast dit Philips scheerapparaat, al andere leuke en vooral lekker dingen testen.

De kracht van deze community is dat je door het testen niet alleen zelf een oordeel kan vellen over een bepaald product. Maar dat je je bevindingen ook deelt met familie en vrienden. Daarnaast wordt er tegenwoordig dankzij de sociale media ook veel meningen online gedeeld. Een win-win situatie dus voor zowel consument als fabrikant.

Q: Hoe scheren jullie zich? Elektrisch of gewoon? Nat of droog? Of gaan jullie misschien naar de barbier? Ik ben benieuwd!

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
28 december 2016 22:15

[…] één van de nieuwste elektrische scheermachines testen. Mijn gedacht kon je ook op de blog hier […]