Royal Antwerp Football Club
Gedachtenkronkels

Fusie = illusie

Beerschot AC degradeerde afgelopen weekend uit de Jupiler Pro League. De Antwerpse club met uitvalsbasis het Olympische Stadion in de Antwerpse wijk “het Kiel” zou volgens de regels dan aantreden in tweede klasse. Maar dat is namelijk nog niet zeker. Beerschot heeft namelijk nog altijd geen licentie om te mogen spelen in tweede klasse. Door de financiële problemen heeft de club tevens WCO (Wet Continuiteit Ondernemingen) aangevraagd bij de rechtbank van Koophandel. Het lijkt er dus meer en meer op dat Beerschot ofwel in derde klasse moet aantreden ofwel ophoudt te bestaan. En dan duiken overal weer de fusiegeruchten op met rivaal R. Antwerp F.C. Een fusie???

Fusie?

Maar is een fusie wel zo’n goede oplossing? Want om een fusie te doen slagen moet je de goede dingen van beide clubs samen kunnen voegen tot iets beters. En laat dat nu net het grote probleem zijn. Beide clubs dragen een enorme schuldenberg met zich mee. Bij Antwerp is dit nog een historische schuld die sinds twee jaar traag maar zeker wordt afgebouwd en bij Beerschot is de schuld de laatste twee seizoenen enorm gegroeid. Met een eventuele fusie ga je dus de schuldenbergen samenvoegen waardoor de aantrekkingskracht voor potentiële investeerders nihil zal zijn.

Is er dan een oplossing voor de malaise in het Antwerpse voetbal? Dat is een goede vraag. Een opslorping van Beerschot door Antwerp misschien en een naamsverandering naar bv Antwerp United FC? Of moet er een heel nieuw project komen dat start in vierde provinciale? Maar wat dan met de gevoelens van beide supporterskernen? Het zijn allemaal vragen die de komende weken wel aanbod zullen komen bij de bestuurders van beide ploegen, de stad en natuurlijk in de media.

Als supporter van Royal Antwerp Football Club ben ik radicaal tegen een mogelijk fusie. En ook een opslorping van Beerschot zie ik totaal niet zitten. In beide gevallen verlies je de eigenheid van de club(s). Zie maar wat er met Germinal is gebeurd nadat zij het Ekerse Veltwijckpark hebben verlaten om te gaan spelen in het Olympische Stadion. Het is dus voor mijn (en dat van vele andere) supportershart het beste dat RAFC gewoon blijft bestaan en dat het bestuur blijft werken aan een schuldenafbouw en promotie naar eerste klasse. In elk ander geval zien ze mij niet meer langs de zijlijn. Of het moest zijn bij een nieuw op te richten club naar het voorbeeld van YB SK Beveren.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties