Linde & An naar Breendonk
De Online Wereld

Fort van Breendonk: Daar wordt een mens stil van

We kennen Linde Merckpoel vooral als ‘Die guitige rosse van Studio Brussel’. Maar Linde is zoveel meer. Dat bewijst ze de laatste tijd met haar nieuwe reeks vlogs op YouTube. Ze brengt veelal een lach op de mensen hun gezicht maar deze week is het anders. Van een lach is geen sprake integendeel … Ze kreeg me oprecht stil en bezorgde me kippenvel.

Met An Lemmens naar Breendonk

Van An Lemmens wisten we al dat zich inzet voor verwaarloosde dieren. Maar dat ze elk jaar het Fort van Breendonk bezocht en zich daar echt in verdiept had, neen dat was nieuw.

Samen met Linde trok ze onlangs naar het Fort van Breendonk. Een indrukwekkende plek langsheen de drukke A12. Een plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden en honderden mensen vermoord werden en werden gedeporteerd naar andere kampen zoals Auswitz.

Het Fort van Breendonk is dan ook niet meteen een plek waar je zou vloggen. Tenzij op de manier waarop Linde en An het deden. Rustig, vol respect en met de nodige aandacht voor hetgeen zich daar heeft afgespeeld. Een vlog waarin met zo’n zachte stem wordt verteld dat je zelfs in een warme huiskamer er kippenvel van krijgt. Zeker met de beelden die worden getoond. Respect voor Linde en An om zo’n gruwelijk verhaal op zo’n ingetogen manier te brengen naar het grote publiek.


Uitgelichte afbeelding: Linde Merckpoel

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties