Muzikale liefde
Favorites Muziek

Favorites: mijn muzikale top 10 december

Het jaar 2015 gaat zijn laatste dagen tegemoet. Een jaar om eerlijk gezegd zeer snel te vergeten. Een jaar waar we heel wat miserie hebben gekend. Een jaar zoals er gelukkig niet te veel voorkomen in een leven. Gelukkig zijn er dit jaar ook fijne dingen gebeurd in ons leven. Een nieuw(e) (t)huis, fijne uitstapjes, een leuk project dat traag maar gestaag groeit, … Het was dus niet allemaal kommer en kwel. En om de miserie te vergeten is er nog steeds muziek. Niet alleen om eens goed hard op mee te zingen of je even af te sluiten van de wereld. Ook de dochter er op zien dansen (en meezingen) geeft je een enorme boost in positivisme. Daarom staat hier ten huize Herrie meestal wel de radio, een podcast of dergelijke op de achtergrond op. Gewoon omdat muziek mij altijd wel kan opbeuren.

Maar welke muziek kan mij de laatste tijd zoal bekoren. Naast de radio die in 90% van de tijd vastgeroest is op MNM, worden de cd’s van Stan van Samang en Tourist leMC hier de laatste maanden grijs gespeeld. Gelukkig is dit tegenwoordig in .mp3 of de cd’s waren reeds versleten. Daarnaast is er natuurlijk ook nog andere muziek die mij kan bekoren. Ik deel dan ook graag mijn muzikale top 10 van deze maand.

Top 10 december

 • K3 – 10.000 luchtballonnen
  Met een dochter van 3 in huis die dit al volop zit mee te zingen, word je hier ook wel vrolijk van.
 • Eric Prydz – Opus
  Een clubknaller van afgelopen zomer maar nu terug enorm hot. Vooral de Four Tet rmx kan mij bekoren.
 • Regi & Scala – Elegantly Wasted
  De Limburgse ‘koning’ van de Belgische dancescene werkte voor zijn album Voices o.a. samen met het meisjes/dameskoor Scala. Op de cd staat naast de dancemix ook een prachtige unplugged versie van deze song. Kippenvel bij die laatste versie die enkel via iTunes beschikbaar is.
 • Aurélie – Witte Vlag
  Aurélie was mij al bekend van de fantastische single “meisje met de parel“. Met “Witte Vlag” brengt ze in haar eigen stijl een aangrijpende song over de scheiding van haar ouders.
 • Black M feat. Kev Adams – Le prince Aladin
  Franse R&B brengt me wel af en toe eens aan het bewegen. Ook deze van Black M heeft de juiste groove om dat te doen.
 • Joey Dale, Rico & Miella – Winds (original mix)
  Al enkele maanden oud ondertussen maar nog steeds één van mijn favorieten om het volume wat harder te zetten.
 • Tiësto & Don Diablo – Chemicals (feat. Thomas Troelsen)
  Nog zo’n plaat van het najaar door twee Nederlandse top Dj’s. Volume +10 en raampjes open in de auto 🙂
 • Sylince – Expand
  Het harde dancegenre blijft mij nog steeds boeien. Reeds van in het begin één van mijn favoriete genres. En dat blijft ook zo op mijn 35ste. Iets specialer deze Sylince maar daarom niet slecht.
 • Roxanne Shante, Sharp As A Knife (Acid Attack)
  Eén van de eerste houseplaten waar ik met in aanraking kwam toen ik een jaar of tien was. Toen nog op Channel X in de garage/speelkamer bij mijn grootouders waar ik regelmatig op zaterdag de tijd door bracht.
 • Macklemore & Ryan Lewis feat. Eric Nally, Melle Mel, Kool Moe Dee & Grandmaster Caz – Downtown
  Nog zo’n plaatje dat toch al enkele maanden oud is maar waar ik nog steeds een feelgood gevoel aan over hou.

Wat zijn zo wat jullie favoriete nummers van dit moment?

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties