De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van… : week 6

We leven in een verzuurde maatschappij waar veel koffie wordt gedronken. Koffie die al dan niet door vrienden werd aangeboden maar waar we wel dankbaar zijn voor het prachtige weer van de afgelopen dagen. Een maatschappij waarin ik tegenwoordig liever op vrijdag een leuk filmpje zie dan de beentjes te bewegen en de heupen te shaken in één of andere Vlaamse discotheek.

6 juni: Welk familielid staat het dichts bij jou?

Nu de bomma bijna vijf maand van ons is heengegaan zijn het de vriendin en de dochter natuurlijk. Niet dat daarvoor niet dicht bij mij stonden, maar de band met de bomma was en blijft toch altijd iets speciaals.

7 juni: Waar ben je vandaag dankbaar voor?

Voor het weer toch wel. Een zalig zomerse dag met een verfrissend briesje. Een dag zoals er de komende zomer nog wel meer mogen komen.

8 juni: Waar wordt je ongelukkig van?

De verzuring van de maatschappij. Want de mensen kunnen tegenwoordig echt niets meer verdragen.

9 juni: Wie is op dit moment een goede vriend?

Heb een paar mensen waar ik goed mee overeenkom. O.a. Romina van Big City Life is iemand die mij geregeld een lach en een traan bezorgd.

10 juni: Hoeveel kopjes koffie heb je vandaag gedronken?

Het was een werkdag voor mij. Vroeger stond dit garant voor een kop of tien koffie. De laatste tijd ben ik fel vermindert hierin. Op een werkdag beperk ik me tegenwoordig tot een kopje of vijf. Om daarna over te schakelen naar water. Een beetje letten op de gezondheid, niet waar?

11 juni: Wat doe je het liefst op vrijdagavond?

Vroeger zou ik zeker geantwoord hebben uitgaan. Maar we zijn al wat jaartjes ouder en er loopt een dochtertje in huis. Dus is de vrijdagavond eentje om gezellig en op het gemak te eten om daarna rustig wat televisie te kijken.

12 juni: Staat je iets letterlijk in de weg? Kun je het opruimen?

De rommel op mijn bureau staat eerlijk gezegd wat in de weg. Ik moet toegeven dat het één van de enige plaatsen in huis is waar het echt rommelig is. Opruimen is daar ook perfect mogelijk, al ontbreekt het meestal aan motivatie om er aan te beginnen. Dit is één van de goede voornemens voor in het nieuwe huisje, mijn bureau op orde houden.

Volgende week:

  • 13 juni: Iets waar je je vandaag zorgen over maakte, was …
  • 14 juni: Heb je vandaag gesport?
  • 15 juni: Wat is je favoriete gadget?
  • 16 juni: Wat maakt je cynisch?
  • 17 juni: Het beste uur van vandaag was … Waarom?
  • 18 juni: Wat was de laatste maaltijd die iemand voor jou heeft gekookt?
  • 19 juni: Van wie was de laatste persoonlijke brief die je hebt ontvangen?

Week 6 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties